2
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

İnternet kafeye baskın

Mersin'de, internet üzerinden başkalarının banka hesaplarına girerek, çeşitli bankalarda açtıkları hesaplara para transferi yaptıkları belirlenen 2 kişi yakalandı. "Bilişim Suçu ve Nitelikli Dolandırıcılık" suçlamasıyla adliyeye sevk edilen zanlılar tutuklanırken, bir banka personeli de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Mersin Emniyet Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre, bir istihbaratı değerlendiren Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Silifke Caddesi üzerindeki bir internet kafeye operasyon düzenledi. Kafede bulunan M.S. ve M.T. adlı şahısları gözaltına alan polis, kafedeki bilgisayarlara da mahkeme kararı ile el koydu.

El konulan bilgisayarlarda yapılan incelemede, bankalara ve başkasına ait bilişim sistemine girilerek ve sisteme veri yerleştirilerek internet üzerinden değişik şahıslara ait banka hesaplarından, çeşitli bankalarda önceden açılmış hesap numaralarına para aktarıldığı belirlendi.

Üzerlerinde 1 adet de bulundurma ruhsatlı tabanca ele geçirilen şahısların bu şekilde 42 bin YTL (42 milyar TL) para transferi yaptıkları bildirildi. "Teşekkül oluşturmak suretiyle nitelikli dolandırıcılık ve bilişim suçu" iddiasıyla adliyeye sevk edilen zanlılar tutuklanarak cezaevine konulurken, olayla ilgili ifadesi alınan bir banka personelinin ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı kaydedildi.

Mersin Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürü Şerafettin Bulat, bu tür dolandırıcılık olaylarının özellikle İstanbul, Mersin, Antalya ve Bursa'da yoğunlukla yaşandığını, Mersin'deki bu operasyonla Türkiye'de ilk kez sistemi kullanan en üst seviyedeki kişilere ulaşıldığını söyledi.

Operasyonun 12 saatte tamamlandığını kaydeden Bulat, bu kişilerin izlerini kaybettirmek için özellikle internet kafeleri seçtiklerini belirtti. İnteraktif bilgisayar kullanıcılarını da uyaran Şerafettin Bulat, vatandaşların özellikle tanımadıkları kişilerden gelen elektronik postalara cevap vermemelerini, kredi kartı limitlerini düşük tutmalarını ve şifrelerini sık sık değiştirmelerini istedi.

.
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2005 Pazartesi 18:18:24
Güncelleme :7 Kasım 2005 Pazartesi 18:24:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?