2
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

İsyan eden halk yola barikat kurdu

Mersin'in Karaduvar Mahallesi'nde bulunan petrol dolum tesislerine gelen petrol tankerleri, vatandaşı çileden çıkardı. Yollar tankerler tarafından kapatılınca, vatandaş çareyi yollara barikat kurmakta buldu.

Karaduvar Mahallesi TUTA Petrol Tesisleri yanında bulunan yolun, akaryakıt almak için bekleyen tankerler tarafından trafiğe kapatılması, mahalle sakinlerini harekete geçirdi.

Tankerlerin geçiş yaptığı yol, Karaduvarlılar tarafından barikatla trafiğe kapatıldı. Çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu yaklaşık 20 kişilik grup, çevreden topladıkları çöp tenekesi, çalı ve telefon direğiyle yolu kapattı.

Grup adına konuşan Akdeniz Sosyal Forumu Derneği Başkanı Kemal Dama, Karaduvar'ın kuşatma altına alındığını savundu. Dama, "Tankerler her tarafı istila ediyor. Petrol almaya gelen tankerler kamusal alan olan yolu kapatıyor. En doğal hakkımız olan ulaşım hakkı ellerimizden alınıyor. Bu kentin valisiyle görüştük, tüm yetkililerle görüştük. Bununla ilgili AB Parlamentosu'ndan insanlar getirttik ama olmadı. Birlikte yaşamanın koşullarını tüketiyorlar. Burayı yıldırma, baskı altına alma çabaları var. Buradaki hak hukuk kuralları dışındaki kurallara zorlanmak isteniyor. Tankların burasıyla ilişkisi kesilmeli. Ayrı bir yol kurulmalı. Siz kamusal bir yolu şirketin birine tahsis etmek zorunda kalırsanız sonuç budur" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2005 Cumartesi 20:12:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?