2
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

Kaçak akaryakıt operasyonu

Polisin düzenlediği operasyonda, 20 bin litre kaçak motorin ele geçirilirken, Irak'a götürmeleri gereken 35 bin litre benzini bir depoya boşaltmaya çalışan 2 kişiye suçüstü.

Mersin Emniyet Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, bir istihbaratı değerlendiren Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Mersin'in Tarsus İlçesi'nde faaliyet gösteren bir akaryakıt ve madeni yağ firmasınca, Mersin'deki bir petrol şirketine sahte fatura düzenlenerek satıldığı belirlenen 20 bin litre kaçak motorin ele geçirdi. Olayla ilgili olarak yakalanan S.G., N.T. ve M.N.H. adlı kişiler, "Usulsüz ve naylon fatura düzenleyerek akaryakıt kaçakçılığı" suçlamasıyla çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, 2 adet tankere el konuldu.

Yetkililer, M.G. adlı kişi hakkında ise gıyabi tevkif müzekkeresi çıkarıldığını bildirdi.
Polisin akaryakıt kaçakçılığına yönelik düzenlediği bir başka operasyonda ise Mersin'den Irak'a transit yüklediği 35 bin litre kurşunsuz benzini, Çay Mahallesi Gazi Mustafa Kemal Bulvarı girişindeki bir depoya, tankın üzerindeki havalandırma boşluğunu zula bir delik haline getirerek, hortumla boşaltmaya çalışan TIR sürücüsü suçüstü yakalandı. İş yeri sahibi Y.Ş. ile TIR sürücüsü İ.K.'nin gözaltına alındığı olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.
Emniyet yetkilileri, Mersin'in kaçakçılık kenti değil, kaçakçılıkla mücadele kenti olduğunu vurgulayarak, mücadelenin devam edeceğini belirtti.

.
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2005 Çarşamba 15:35:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?