2
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

Kaçak içki operasyonu

Mersin'de polisin düzenlediği 2 ayrı operasyonda, 32 bin YTL tutarında sahte parayla gümrük kaçağı 149 şişe içki ve 230 paket çeşitli markada sigara ele geçirildi. Olayla ilgili yakalanan 2 kişiden 1'i tutuklanırken, diğeriyle ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

Mersin Emniyet Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre, bir şahsın Şanlıurfa'dan getireceği sahte paraları Mersin'de piyasaya süreceği yönünde bilgi alan Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'ne bağlı Mali Büro ekipleri, otogar çevresi ve yol güzergahında önlem aldı. Otobüsten inen şüpheliyi takibe alan polisler, M.H.T. (36) adlı şahsı bir kafede yakaladı.

Şahsın üzerinde ve çantasında yapılan aramada, 600 adet 50 YTL ve 200 adet 10 YTL olmak üzere, toplam 32 bin YTL değerinde 800 adet sahte para ele geçirildi. "Sahte para bulundurmak ve piyasaya sürmek" suçlarından adliyeye sevk edilen şüpheli, tutuklanarak cezaevine konuldu.

Polisin düzenlediği bir başka operasyonda ise ilginç bir kaçakçılık şekli ortaya çıkarıldı. Siteler Mahallesi'ndeki Sanayi Sitesi'nin çay ocağında çalışan bir şahsın, piyasaya kaçak içki sattığı istihbaratını alan polis, söz konusu kişiyi takibe aldı.

Şahsın, Siteler Mahallesi'nde bulunan ve üzerinde TR 260 yazılı elektrik trafosuna giderek, trafo kilidini açıp içeriden 1 karton sigara alarak çıktığını gören polis ekipleri, A.M.Ş. (42) adlı şüpheliyi gözaltına aldı. Şahısla birlikte elektrik trafosu içinde yapılan aramada ise gümrük kaçağı 149 şişe içki ve 230 paket değişik markada sigara ele geçirildi.

Polis olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

.
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2005 Cuma 17:29:35
Güncelleme :25 Ekim 2005 Salı 21:14:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?