2
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

Kaçakçıya büyük darbe!

Mersin'de düzenlenen iki ayrı operasyonda, 4 bin 704 şişe kaçak içki ve 70 adet tabanca ele geçirildi.

Mersin Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürü Şerafettin Bural, içkilerin getirildikleri aracın zula tabir edilen bölmelerinde ortaya çıkarıldığını, silahların ise piyasaya satmaya çalışan zanlıların yanlarında bulunan valizlerde ele geçirildiğini söyledi.

Emniyet Müdür Vekili Süleyman Ekizer ve Müdür Yardımcısı Fatih Necdet Öztürk ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Bural, KKTC'den gelen ve sürücülüğünü E.T. isimli şahsın yaptığı 33 E 1849 plakalı TIR'ın dorsesinin ön kısmında zula tabir edilen bölmede 456 şişe Holloways Dry marka cin, 2 bin 376 şişe Gorloula marka votka, bin 872 şişe Fine Old Scotch marka viski olmak üzere toplam 4 bin 704 şişe kaçak içki bulunduğunu ifade etti.

Ele geçirilen içkilerle birlikte araç sürücüleri E.T. ve İ.N.'nin de gözaltına alındığını belirten Bural, İ.N.'nin çalıştığı nakliye firmasında yapılan aramada ise, yine çok miktarda kaçak içki, çay, şeker ve şase numarası olmayan 4 adet TIR dorsesine el konulduğunu belirtti.

İkinci operasyonun alınan bir istihbarat sonrasında yapıldığını ifade eden Bural, 2 şahsın Mersin'e çok miktarda tabanca getirip pazarlamaya çalıştığının tespit edildiğini söyledi. Gelişmelerin ardından söz konusu kişileri takibe aldıklarını ve yakaladıklarını kaydeden Bural, S.A. ve K.A. isimli şahısların yanlarında bulunan valizlerden değişik serilerde Blow Mini Mod marka 70 adet tabanca ile bu tabancalara ait şarjör ile 400 adet mermi çıktığını açıkladı. Bural, her iki konuyla ilgili olarak yakalanan şahısların adli mercilere sevk edildikten sonra tutuklandıklarını bildirdi.

Ele geçirilen malzemelerin piyasa değerinin yaklaşık 500 bin YTL olduğu belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2005 Pazartesi 17:11:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?