4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Kamyoncular Mersin - Adana yolunu kapadı

Mersin'de, K1 ve C2 belgelerini protesto eden kamyoncular, Mersin-Adana Karayolu'nu bir süre trafiğe kapattı.

Hükümetin Karayolları Taşıma Kanunu'nda yaptığı değişiklik ile kendilerini kandırdığını ileri süren yaklaşık 200 kamyoncu, Mersin-Adana Karayolu'nda eylem yaptı. Yolu bir süre trafiğe kapatan kamyoncular, Emniyet Müdür Yardımcısı'nın kendilerine vali ile görüştürme sözü vermesi üzerine eylemlerine son verdi. K1 belgelesini çıkarmak için yaklaşık 650 milyon lira masraf ettiklerini, C2 belgesini ise şirketlerden 2 bin dolar karşılığında aldıklarını söyleyen kamyoncular, "Bu belgeleri aldığımızda araçlarımızın değerleneceğini söylediler. Ancak ne araçlarımız değer kazandı, ne de işlerimizde artış oldu. Aksine kazancımız yarı oranda düştü" diyerek tepkilerini dile getirdi.

K1 ve C2 belgelerini almadan önce tonaj hesabı mal taşıdıklarını ve yükledikleri tonajda herhangi bir kısıtlama olmadığını ifade eden Atilla Bahçe adlı kamyoncu, belgeleri aldıktan sonra fazla yük alamadıklarını, aldıkları takdirde 2 bin 400 YTL ceza yediklerini söyledi. Hükümetin kanun çıkmadan önce kendilerine kilometre başına para alacakları yönünde söz verdiğini, ancak verilen sözün yerine getirilmediğini anlatan Bahçe, "Ne kilometre hesabı çalıştık. Ne de eskisi gibi fazla tonaj yük alabildik. Şimdi tonaja göre para alıyoruz. Ancak eski yükümüzden ancak yarısını atabildiğimiz için geçmişte 800 YTL'ye gittiğimiz yolu 400 YTL'ye gider olduk. Hepimiz icralığız" dedi.

C2 Belgesi'ni de büyük şirketlerden 2 bin dolar karşılığında satın aldıklarını anlatan kamyoncular, değer kazanacağını düşündükleri araçlarının aksine değer kaybettiğini ifade ederek, tepkilerini dile getirmek adına 1 hafta boyunca yük taşımama kararı aldıklarını belirtti.

.
Yayın Tarihi : 30 Mart 2006 Perşembe 15:41:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?