2
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

Kur'an kursunda dayak skandalı!

Mersin'de, yatılı kaldığı Kur'an kursunda çeşmeyi kapatmadığı için bir başka öğrenci tarafından gözüne sert bir cisim atıldığı ileri sürülen 11 yaşındaki çocuk, sol gözünü kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Kurs yetkililerinin oğlunu hastaneye götürmekte geciktiğini öne süren baba, "Çocuğumun gözüne sert bir cisimle vurmuşlar ama kurs yetkilileri inkar ediyor" dedi.

Çavuşlu Mahallesi'ndeki yatılı Kur'an kursunda 11 yaşındaki Bilal Yaldızoğlu'nun kursta kalan ve "ağabey" olarak isimlendirilen 17 yaşındaki A.G. tarafından darp edildiği iddia edilirken, olay mahkemeye taşındı.

Okulların kapanmasının ardından ağabeyi ve dayısının oğlu ile yatılı Kur'an kursuna kaydolduklarını belirten Bilal Yaldızoğlu, söz konusu olayın 3 Ağustos'ta meydana geldiğini ifade ederek, "Öğle namazı öncesinde abdest almak için kursun bahçesine indim. Suyu açık bıraktığım için A.G. isimli öğrenci bana kızdı, sonra gözüme bir şey fırlattı. Ne fırlattığını göremedim, yere yatıp bağırmaya başladım, A.G. bırakıp gitti. Arkadaşlarım beni çeşmeye götürdüler, gözümün kanadığını söylediler. Hocalarıma söyledim. Yaklaşık 40 dakika bekledikten sonra kan durmayınca beni sağlık ocağına götürdüler. Yolda bana 'Tırabzana çarptığını söyle, arkadaşının yaptığını söyleme' dediler" diye konuştu.

Oğlunun, darbe alan sol gözünü kaybetme tehlikesinin olduğunu ifade eden baba Ali Yaldızoğlu ise, kurs yöneticilerini suçladı. Yaldızoğlu, "Olay öğlen saatlerinde meydana gelmesine rağmen akşam 18.00 sularında ameliyata girilebildi. Bunun sorumlusu kurs yetkilileri. 'Bir şey olmaz' diyerek çocuğu hastaneye götürmemişler, yarım saat sonra sağlık ocağına götürmüşler. Diğer oğlum bir fırsat bulup bizi aradığı için haberimiz oldu. Bilal'i Mersin Devlet Hastanesi'ne götürdük, 'Geç kalınmış' dediler. Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürdük, ameliyata aldılar ama 'Çok geç kalmışsınız, çocuk gözünü kaybedebilir' dediler. Tüm bunların sorumlusu kurs yetkilileridir. Kendilerinden davacı olduk. Davacı olmamamız için çok baskı yaptılar. 'Davacı olursanız inkar ederiz' dediler" şeklinde konuştu.

Olay üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduklarını dile getiren Yaldızoğlu, savcılıkta ifade veren kurs yetkililerinin, oğlunun ve suçlanan A.G.'nin kursta kayıtlı olmadıklarını, olayın çocuklar arasındaki şakalaşmadan kaynaklandığını belirttiklerini ifade etti. Çocuğunu son olarak İstanbul'da özel bir göz hastanesine götürdüklerini vurgulayan baba Ali Yaldızoğlu, çocuğunun sol gözünün görüp göremeyeceğinin yapılacak ikinci ameliyat sonrası belli olacağını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2005 Çarşamba 15:31:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?