4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Kuş gribi Mersin'de

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde aynı aileden 6 kişi kuş gribi şüphesiyle hastaneye müracaat etti. Mersin Devlet Hastanesi'ne getirilen şahıslar, Enfeksiyon Hastalıkları Kliniği'nde tedavi altına alınırken, doktorlar şu ana kadar hastalarda kuş gribi bulgusuna rastlanmadığını bildirdi.

Mersin'in Tarsus İlçesi'ne bağlı Gazipaşa Mahallesi'nde oturan aynı aileden 6 kişi, polise başvurarak Kurban Bayramı'nın 1. günü marketten aldıkları tavuğu yediklerini, mide bulantısı, boğazda yanma ve şiddetli öksürük rahatsızlığı çektiklerini belirtti. Aile buradan kuş gribi şüphesiyle Mersin Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Aynı aileden Sabri (46), Fatma (45), Şakir (20), Memliha (20), Muhammet (4) ve 5 aylık Ahmet Özcan adlı kişiler, ilk kontrollerinin ardından Enfeksiyon Hastalıkları Kliniği'ne yatırılarak tedavi altına alındı. Doktorlar, hastalarla ilgili gerekli tahlillerin yapılması için numuneler alındığını, ancak ilk incelemelere göre kuş gribi hastalığı ile ilgili her hangi bir bulguya rastlanmadığını söyledi.

Hastaların mide bulantısı, öksürük ve boğazda yanma gibi şikayetlerinin bulunduğunu belirten doktorlar, bunun mevsim gereği üşütmeyle ilgili bir durum olabileceğini düşündüklerini, hastalardan hiç birinde yüksek ateş bulunmadığını, ancak her ihtimale karşı gözetim altında tutulduklarını kaydetti.

Hastane yetkilileri ayrıca, konunun Sağlık Bakanlığı yetkililerine de bildirildiğini belirtti.

.
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2006 Cumartesi 22:51:59
Güncelleme :14 Ocak 2006 Cumartesi 22:59:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?