4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Mardinspor maçında olaylar çıktı

Türkiye 2. Futbol Ligi A Kategorisi'nde Mersin İdmanyurdu ile Mardinspor arasında oynanan erteleme maçında olaylar çıktı.

Mardinspor'un 2-0 galip ayrıldığı maçın son dakikasında taşkınlık yapan kapalı tribündeki Mersinli taraftarlar, polisin müdahalesi ile çıkarıldıkları stat dışında da olay çıkardı.

Tevfik Sırrı Gür Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısı konuk ekip Mardinspor'un 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı. İkinci yarıda da takımlarından istedikleri oyunu göremeyen Mersinli taraftarlar, 70. dakikadan itibaren yönetim aleyhinde tezahüratta bulunmaya başladı. Bu dakikadan sonra kapalı tribündeki kötü tezahüratlara dayanamayan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, stadı terk etti.

Bir süre sonra da Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, şeref tribününden ayrıldı. Maçın 88. dakikasında gelen Mardinspor'un 2. golü, kapalı tribündeki seyircileri çileden çıkardı. Tribünlerde olay çıkaran taraftarlar, polisin müdahalesi ile karşılaştı. Bu sırada şeref tribününün camları kırıldı. Stadı hemen terk etmek isteyen taraftarlardan bazıları, merdivenlerden düşerek yaralandı. Tribünleri boşaltıp stat önünde toplanan Mersinli taraftarlar, taşkınlıklarına burada da devam edince polis müdahale etti.

Polise taş, sopa ve sandalye fırlatan taraftarlara, Çevik Kuvvet ekipleri copla karşılık verdi. Arbede, Çevik Kuvvet ekiplerinin sokak aralarına kaçan grubu kovalamasıyla son buldu. Olaylar sırasında yakalanarak gözaltına alınanların daha sonra serbest bırakıldığı belirtilirken, Soğuksu Polis Karakolu'nda görevli 1 polis memurunun, başına isabet eden taş sonucu yaralandığı bildirildi.


.
Yayın Tarihi : 30 Mart 2006 Perşembe 19:57:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?