4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Mersin'de 'By-Pass II' operasyonu

Mersin'de, polisin düzenlediği "By-Pass II" adlı operasyonda piyasa değeri yaklaşık 1.5 milyon YTL olan 93 kilo 686 gram eroin ele geçirildi.
 
Mersin Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ile birlikte yürütülen operasyon çerçevesinde Van'dan çıkış yapan bir kamyon, Mersin-Pozantı otobanında durduruldu.

Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekiplerinin kamyonun kasasında yaptığı aramada, yurtdışına çıkacak olan bir TIR'a monte edilmek üzere hazırlanmış akaryakıt deposu içerisinde 180 paket halinde toplam 93 kilo 686 gram eroin maddesi ile 5 ayrı paket halinde 121 gram afyon sakızı ve 2 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan S.K, O.C, N.T, M.M.T, A.U, N.Y. ve N.İ. adlı şahıslar ise, "uyuşturucu kaçakçılığı" suçundan çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 

Operasyonla ilgili bilgi veren Mersin Emniyet Müdür Vekili Süleyman Ekizer, operasyonun nisan ayında 65 kilo eroinin ele geçirildiği "By-Pass I" adlı operasyonun devamı olduğunu söyledi. 

Ele geçirilen uyuşturucunun İstanbul üzerinden Avrupa ülkelerine sevk edilmesinin planlandığını belirten Ekizer, ayrıca son 10 gün içerisinde Mersin polisinin diğer illerle müştereken yaptığı çalışmalarda Van'da 26 kilo, Diyarbakır'da 67 kilo 571 gram ve Bolu'da 5 kilo 100 gram eroin maddesi ile yine Bolu'da 5 kilo 510 gram afyon sakızı ele geçirildiğini açıkladı. 

Ekizer, bu olaylarla ilgili yakalanan 7 kişinin de tutuklanarak cezaevine konduğunu kaydetti.
.
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2006 Pazartesi 14:37:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?