4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Mersin'de kanlı gece

Mersin'de bir gecede meydana gelen iki ayrı olayda 2 kişi bıçaklanarak öldürüldü. Her iki olayla ilgili 2 şüpheli gözaltına alındı. 

Alınan bilgiye göre, ilk olay Müfide İlhan mahallesi 6105 sokak üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, eve gelen kimliği belirsiz 3 kişi, dışarıya çağırdıkları Deniz Doğakaya (23) ile kavgaya tutuştu. Bıçaklı 3 şahıs, Doğakaya'yı kalbinden bıçaklayarak olay yerinden kaçtı.

 Ağır yaralanan 1 çocuk babası Deniz Doğakaya, hastaneye kaldırılırken yolda hayatını kaybetti. Olayla ilgili çalışma başlatan polisin, şüpheli 1 kişiyi gözaltına aldığı bildirildi. Mersin'deki ikinci cinayet olayı ise Tece Beldesi'nde meydana geldi. İnci Sitesi yanındaki baraka bir evde birlikte alkol aldığı arkadaşı ile tartışan Hasan Ballı (35), göğsünden bıçaklandı.

Yaralı şahıs önce bir Tıp Merkezi'ne oradan da Mersin Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Ballı, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Cinayetle ilgili olarak 1 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Her iki olayla ilgili olarak soruşturmanın devam ettiği bildirildi.
.
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2006 Cumartesi 10:26:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet ballı IP: 85.96.12.xxx Tarih : 9.06.2006 10:16:55
KAMUOYUNA DUYURU Mersin Merkeze bağlı Tece Kasabası’nda 02.06.2006 günü saat 21.00 sıralarında müvekkillerin murisi Hasan Ballı’nın öldürülmesi olayıyla ilgili olarak basın yayın organlarında, yanlış bilgilendirmeden kaynaklanan gerçeğe uymayan, doğru olmayan bilgilerin yer aldığını okumakta ve duymaktayız. Olayın doğru bir şekilde bilinmesi için bu duyuruyu yapma ihtiyacı hissettik. Tece Kasabası’nda çiftçilik ve hayvancılık ile uğraşan müteveffa Hasan Ballı, tarlada çalışmakta iken, sanık Erdeniz sarhoş bir vaziyette, müteveffanın evine gelerek, eşi Sultan ile kızları Rahime ve Bedriye’den ücretsiz süt ve bira parası vermelerini istemiş, talebi karşılanmayınca sinkaflı küfürler etmiş, oradakiler tarafından uzaklaştırılmıştır. Bir süre sonra yine gelen sanık Erdeniz, yine küfürler ederek aynı isteklerini tekrarlamış, bira içmek için müvekkillerden para istemiştir. Müvekkiller jandarmayı çağıracaklarını söyleyince sanık müvekkillerin üzerine yürümüş, bu arada müteveffanın küçük kızı Rahime, tarlada çalışmakta olan babası müteveffa Hasan Ballı’yı çağırmıştır. Müteveffanın gelmesiyle sanık ona hücum etmiş, onun üzerine yürümüş, ona küfürler etmeye başlamıştır. Araya girenler tarafından uzaklaştırılan sanık, “evden emanetimi alıp geleceğim, sizi bitireceğim” tarzında tehditlerle uzaklaşmış, 5-10 dakika sonra hemen yakında bulunan evinden alarak yanında getirdiği bıçak ile müvekkili bıçaklamış ve öldürmüştür. Olay şu anda Mersin Cumhuriyet Savcılığı tarafından 2006/17357 Hazırlık numaralı dosyasından kovuşturulmaktadır. Olay bu şekilde olmuştur. Bunun dışında verilen bilgilerin hiçbirisi, özellikle de müteveffanın birlikte içki içtiği arkadaşı tarafından bıçaklandığı gibi haberler tamamen asılsızdır. Müteveffa hayatı boyunca içki içmemiştir. Olayın doğru bilinmesi, acılı aile açısından da önemli olup, bu açıklamayı yapmak zarureti hasıl olmuştur. Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 06.06.2006 Av.Mustafa Göktaş Müşteki Sultan-Bedriye-Rahime Ballı vekili