4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Mersin'de korkunç cinayet

Mersin'de, sigara dağıtımı yaptığı minibüsle geçen cumartesi günü kaçırılan 37 yaşındaki Okan Saylan'ın dere yatağında cesedi bulundu. Saylan'ın ağzı ve gözü koli bandıyla kapatılıp, elleri de bantla bağlandıktan sonra cinsel organıyla sol kulağının kesilerek öldürüldüğü belirlendi.

İlkon Dağıtım Pazarlama Şirketi'ne ait 33 EL 877 plakalı minibüsle market ve büfelere sigara dağıtımı yapan bekar Okan Saylan, geçen cumartesi günü Güneykent Beldesi'nde bir markete sigara bıraktı. İşini bitiren Saylan, minibüse bindiği sırada yanına gelen ve henüz kimliği saptanamayan kişiler tarafından silah zoruyla kaçırıldı. Görgü tanıklarının ihbarı üzerine harekete geçen polis, dün Saylan'ın kullandığı 33 EL 877 plakalı minibüs, merkeze bağlı Demirhisar Köyü'nde terk edilmiş olarak bulundu. Bugün öğle saatlerinde de Yalınayak Beldesi yakınındaki çayda, battaniyeye sarılı bir ceset bulundu. Balık tutanların ihbarı üzerine olay yerine gelen polis, cesedi çıkartamayınca belediyeden yardım istedi. Yalınayak Belde Belediyesi'nden gelen bir ekip, iş makinesi aracılığıyla çaya inip, cesedi kepçeye yükleyerek çıkarttı.

Bu arada, İlkon Dağıtım Şirketi’nden gelen bir şoför, cesedin Okan Saylan'a ait olduğunu teşhis etti. Yapılan incelemede Saylan'ın ellerinin arkadan koli bantıyla sarılarak bağlandığı, gözü ve ağzının da koli bandıyla kapatıldığı, cinsel organı ve sol kulağının kopma derecesinde kesildiği görüldü. Yüzünde jilet kesik izlerine de rastlanan ve işkence yapıldığı anlaşılan Saylan'ın kesikler sonucu aşırı kan kaybından ölmüş olabileceği belirtildi. Ceset, otopsi için Mersin Devlet Hastanesi morguna konuldu.

Okan Saylan'ın cesedinin bulunduğu haberi üzerine hastaneye gelen yakınları sinir krizi geçirdi. Saylan'ın katil zanlılarını araştıran polis, soruşturmayı sürdürüyor.

Milliyet
Yayın Tarihi : 15 Mart 2006 Çarşamba 13:05:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?