2
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

Öcalan posterli tuzak!

Mersin'de PKK terör örgütü yanlılarının bir üst geçite astıkları bombalı pankart, polis tarafından kontrollü olarak fünye ile patlatılarak etkisiz hale getirildi. Edinilen bilgiye göre olay dün saat 22.30 sıralarında Okan Merzeci Bulvarı Nur Cami önündeki üst geçitte meydana geldi.

Bölücü örgüt yandaşları karanlıktan da faydalanarak köprünün üzerine PKK'nın yan kanadı olan " Halkın Kurtuluş Ordusu-HPG" yazılı dev bir pankart asarak, yanında lastik yaktı. İhbar üzerine olay yerine giden polis, terör örgütü elemanlarının hazırladığı tuzağa düşmedi.

Üzerinde örgütün elebaşısı Abdullah Öcalan'ın posterinin de yer aldığı pankartın ucundan sarkan cisim polisin gözünden kaçmadı. Yolu trafiğe kapatan ekipler, bomba uzmanı istedi. Olay yerine gelen uzman ekipler koruyucu elbise giydikten sonra pankarta müdahale etti.

Pankartın ucuna yerleştirilen fünye kontrollü olarak patlatıldı. Ancak ilk patlatmadan sonuç alınamadı. Polis bunun üzerine ikinci kez fünye ile kontrollü patlatma yaptı.

Bomba uzmanlarının müdahalesi bu kez sonuç verirken, örgüt militanlarının hazırladığı düzenek büyük bir gürültü ile patladı. Bu arada patlama sonucu asılan pankart da yandı. Polis, olay yerinde yaptığı incelemede, bombanın el yapımı, boru tipi olduğunu ve bir pil düzeneğine bağlı olarak çalışacak şekilde hazırlandığını belirledi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2005 Salı 16:38:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?