2
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

Otobüste hırsızlık iddiası

Mersin'de, cep telefonu çalınan bir kişinin ihbarı üzerine belediye otobüsü yolcularıyla birlikte karakola götürüldü.

Yolcular tek tek üst aramasından geçirilmesine rağmen çalınan cep telefonu bulunamadı.
Olay, dün akşam saatlerinde, Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne ait Osmaniye-Çavuşlu hattında çalışan 33 RN 210 plakalı belediye otobüsünde meydana geldi. İddiaya göre, Çavuşlu Mahallesi'nde oturan Alpaslan Selçuk (33) eşi ve çocuğuyla birlikte evine gitmek üzere çarşı merkezindeki duraktan belediye otobüsüne bindi. Otobüs yaklaşık 1 kilometre ilerledikten sonra montunun cebinde bulunan cep telefonunun çalındığını fark eden Selçuk, durumu hemen otobüs şoförüne bildirdi.

Sürücü Yıldırım Kuzu, şikayet üzerine otobüsü, Kuvay-i Milliye Caddesi üzerinde durdurarak, yolcuların dışarıya çıkmasını önlemek için kapıları kilitledi. Ardından telefonla polisi arayarak durumu bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, şikayetçi Alpaslan Selçuk ile görüştü. Selçuk polise verdiği bilgide, otobüse binerken cep telefonunun yanında olduğunu, ancak otobüs bir süre ilerledikten sonra telefonunun çalındığını anladığını söyledi.

Bunun üzerine polis ekipleri, sağlıklı bir arama yapabilmek amacıyla içindeki yolcularla birlikte otobüsü Osmaniye Polis Karakolu önüne çekti. Yolcular burada, tek tek üst araması yapıldıktan sonra araçtan indirildi. Yolcuların üzerinde çalınan cep telefonunu bulamayan polis, otobüs içinde de arama yaptı. Ancak polisin tüm aramalarına rağmen, telefon bulunamadı. Yolcular daha sonra tekrar otobüse bindirilerek yoluna devam etti.

.
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2005 Cuma 12:14:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?