2
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

PKK bombacıları yakalandı!

Mersin'de polisin düzenlediği operasyonda, terör örgütü PKK adına bombalı eylem hazırlığı içinde olan 5 kişiyle birlikte, 1.5 kilo plastik patlayıcı ve bu patlayıcıyı güçlendirmede kullanılan 20 kilo kimyasal madde ele geçirildi.

Yakalanan kişilerin, bir süre önce Mersin'deki Akgübre Fabrikası'nın amonyak gazı borularında meydana gelen ve 60 kişinin zehirlenmesine neden olan patlamanın sorumluları olduğu bildirildi.

Mersin Emniyet Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre, bir istihbaratı değerlendiren Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bölücü terör örgütü PKK'nın yurt dışı kampında, siyasi ve bomba eğitimi alarak, örgütün elebaşıları tarafından Mersin'e gönderilen M.Ş. sahte kimlikli Bargıran-Sinan-Mehmet kod adlı S.B. ile örgüt üyesine yardım ve yataklık yapan F.A., S.A., M.S.A. ve N.D. adlı şahısları yakalayarak gözaltına aldı.

Şahısların Mersin'deki kamu kurum ve kuruluşlarına ait binalara, turistik ve ekonomik öneme haiz tesislere eylem hazırlığı içinde oldukları belirtilirken, S.A. adlı şahsın evinde yapılan aramada, çelik tencere içerisinde 1.5 kilo ağırlığında RDX esaslı plastik patlayıcı, bomba yapımında kullanılmak üzere hazırlanmış 1 adet beyaz kablolu elektrikli fünye, çuval içerisinde 20 kilo ağırlığında plastik patlayıcıları güçlendirici kimyasal madde ve bomba düzeneğinde anahtar sistemi olarak hazırlanan küçük saat ele geçirildi.

Öte yandan, örgüt militanı S.B.'nin üzerinden ise, 1 adet sahte kimlik, 800 ABD Doları, 101 milyon Türk Lirası ile eylem talimatının yazılı olduğu örgütsel doküman ele geçirildi. Bu arada, yakalanan şahısların Mersin'de bir süre önce Akgübre Fabrikası'ndaki amonyak gazı borusunda meydana gelen ve 60 kişinin zehirlendiği olayın sorumluları olduğu bildirildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan zanlılar, "Bölücü terör örgütü üyesi olmak, örgüt adına eylem ve faaliyetlerde bulunmak, patlayıcı madde bulundurmak, Mersin'de faaliyet gösteren bir ekonomik kuruluşa bombalı sabotaj eylemi yapmak, terör amaçlı sahte kimlik temin etmek ve kullanmak, yardım ve yataklık yapmak" suçlarından adliyeye sevk edildi.

Diğer yandan, Mersin polisinin düzenlediği bir başka operasyonda ise, "Terör örgütü mensubu olmak", "Örgüt adına 1990'lı yıllarda Mersin'de adam öldürmek ve yaralamak", "İşyeri kundaklamak ve oto gasp etmek" suçlarından hakkında 14 yıl hapis cezası bulunan sol örgüt üyesi S.B. adlı şahsın ise yakalanarak çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı açıklandı.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2005 Cumartesi 16:40:29
Güncelleme :6 Ağustos 2005 Cumartesi 16:43:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?