4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

PKK yandaşlarından korsan gösteri

Mersin'de, terör örgütü yandaşları bazı mahallelerde korsan gösteri düzenleyerek, polise taş ve molotofkokteyliyle saldırdı. Olaylar, polisin müdahalesiyle büyümeden önlendi. 

Diyarbakır'da meydana gelen ve 10 kişinin ölümüyle sonuçlanan patlamayı bahane eden terör örgütü yandaşları, Şevket Sümer ve Güneş Mahallesi'nde toplanarak korsan gösteri düzenledi. Çoğunluğu çocuk ve gençlerden oluşan yaklaşık 50 kişilik grup, sokak aralarında ateş yakıp, çöp tenekeleriyle yollara barikat kurarak, terör örgütü lehinde slogan attı. 

Örgüt yandaşları, gösterilere müdahale eden polis panzerlerine de taş ve molotofkokteyliyle saldırdı. Atılan 2 adet molotofkokteyli polislere isabet etmeden yol kenarında patladı. Bazılarının yüzlerine poşu ve maske taktığı görülen göstericiler, ellerinde örgütün renklerini simgeleyen bir bez parçasını da elektrik diğeri astı. 

Çevik kuvvet ve zırhlı araç desteğiyle müdahale edilen göstericiler, ara sokaklara dağılarak izlerini kaybettirdi. Olaylar nedeniyle polis ekipleri bölgede yoğun güvenlik önlemleri aldı.
iha
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2006 Pazar 16:48:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?