4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

PKK'lının cenazesinde gerginlik

Mersin'de, bombalı eylem hazırlığındayken 10 gün önce tutuklanarak cezaevine konan ve dün sabaha karşı tutuklu bulunduğu Mersin E Tipi Kapalı Cezaevi'nde elleri ve ayaklarından çarşafla tavana asılı olarak bulunan PKK terör örgütü mensubunun cenazesi, bugün yakınları tarafından memleketi Van'a götürülmek üzere hastane morgundan alındı.

Dün Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde otopsisi yapılan 25 yaşındaki Mehmet A.'nın cenazesini almak üzere ağabeyi Lütfü A. geldi. Lütfü A.'nın yanı sıra hastane morgu önünde Mersin'in alt birim Akdeniz Belediyesi eski Belediye Başkanı Mehmet Fazıl Türk, DTP Mersin İl Başkanı Avukat Ali Bozan ile birlikte, diğer partililer ve çok sayıda kalabalık toplandı.
Bombalı eylem hazırlığı içindeyken yakalandığı ileri sürülen ve tutuklu bulunduğu cezaevinde şüpheli bir şekilde ölü bulunan Mehmet A.'nın ağabeyi Lütfü A., hastane morgu önünde beklerken yaptığı açıklamada, bu tür olayların sürekli yaşandığını belirterek, "Böylesi acı olayları tekrar yaşamak istemiyoruz. Akan kanların bir an önce durdurulmasını istiyoruz. Yetkililer kim olursa olsun, iki tarafta da akan kan dursun. Böylesi durumları istemiyoruz. Acılar yaşanıyor, analar ağlıyor. Acılarımız büyüktür. Ama bütün yetkililere sesleniyorum, bu kan dursun artık" dedi.

Örgüt mensubunun cenazesi, işlemlerinin tamamlanmasının ardından Adana'nın DTP'li Yakapınar Belde Belediyesi'ne ait 01 GF 768 plakalı ambulans ile morgdan alındı. Ambulans hastane bahçesine geldiği sırada ise polisle, kalabalık arasında kısa bir gerginlik yaşandı. Ambulansı morgun önüne yanaştırmak istemeyen kalabalık, hareket etmesine izin vermedi. Ambulans, polisin müdahalesi ile morg önüne getirildi. Cenaze, gideceği mesafenin uzun olması nedeniyle buzlanarak tabuta kondu. Cenazenin morgtan çıkarılışı sırasında ise kalabalık tarafından Kürtçe "Şehit namırın" ve "Güneşin yoldaşı yalnız değildir" şeklinde slogan atıldı.

DTP Mersin İl Başkanı Avukat Ali Bozan, cezaevinde ölü bulunan PKK örgüt mensubu Mehmet A.'nın, tepki şeklinde eylem amaçlı intihar ettiğini ileri sürdü. Cenaze, polisin yoğun güvenlik önlemleri arasında ambulansla memleketi Van'a götürülmek üzere Mersin'den hareket etti.

.
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2006 Cuma 17:10:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?