4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Rüşvete 3 tutuklama

Bir kum ocağı sahibinden 10 bin YTL rüşvet aldıkları ileri sürülen, Özel İdare Müdür Yardımcısı'nın da araların da bulunduğu 3 kişi tutuklandı.

Mersin Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Tarsus İlçesi'nde kum ocağı işleten işadamı Ünal Topaloğlu, Cumhuriyet Savcılığı'na dilekçeyle başvurarak, kendisine ait iş yerine denetime gelen Çevre Müdürlüğü'nde görevli Yüksek Mühendis Mehmet Akif Leventoğlu'nun (49) iş yerine kesilen 500 bin YTL'lik para cezasını 130 bin YTL'ye indirme karşılığında 10 bin YTL rüşvet istediğini bildirdi. Şikayet üzerine harekete geçen Mersin Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü elemanları, Cumhuriyet Savcısı'nın bilgisi dahilinde işadamı Ünal Topaloğlu tarafından seri numaraları önceden alınmış paraları Mehmet Akif Leventoğlu'na verdiği sırada operasyon düzenledi.
Kahramanmaraş eski Çevre Müdürü olan Yüksek Mühendis Mehmet Akif Leventoğlu'nu gözaltına alan polis, olayla ilgili soruşturma başlattı. Polis rüşvet soruşturması kapsamında, Mersin Özel İdare Müdür Yardımcısı Fatma Gürbüz (55), eniştesi eski İl Genel Meclisi Üyesi Tufan Gezer, taşocakları ruhsat ve denetimlerinden sorumlu Özel İdare Müdürlüğü memuru S.G. ile İl Genel Meclisi Daimi Üyesi H.S.'ı da yakalayarak gözaltına aldı.

Zanlılar, ifadelerinin ardından adliyeye sevkedildi. "İştirak halinde rüşvet almak ve irtikap" suçlamasıyla mahkemeye çıkarılan zanlılardan Özel İdare Müdür Yardımcısı Fatma Gürbüz, Yüksek Mühendis Mehmet Akif Leventoğlu ile eski İl Genel Meclisi Üyesi Tufan Gezer tutuklanarak cezaevine konurken, Özel İdare Memuru S.G. ile İl Daimi Meclis Üyesi H.S., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bu arada, soruşturma kapsamında 4 İl Genel Meclis Üyesi'nin de savcılıkta ifade verdikleri öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2006 Salı 15:38:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?