2
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

Sağlık karnesinde sahtecilik

Mersin'de sosyal güvencesi olmayan kişilere sahte belge düzenleyerek, SSK hizmetlerinden faydalanmalarını sağladıkları ileri sürülen 2 kişi yakalandı. Şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, sahte belge düzenlenen 86 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Mersin Emniyet Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, 2 kişinin para karşılığı sahte belge düzenleyerek sosyal güvencesi olmayan vatandaşların sağlık hizmetlerinden faydalanmalarını sağladıkları yönünde bilgi alan Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, 70 yaşındaki Yaşar Işık ve 55 yaşındaki Mehmet Tabur adlı şüphelileri gözaltına aldı.

Şahısların yapılan incelemesinde, hiç bir sosyal güvencesi olmayan vatandaşlara 50 YTL ila bin YTL karşılığında, bir hastane personelinin de yardımı ile sahte sağlık karnesi düzenledikleri belirlendi. Şüpheli 2 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, olaya adı karışan hastane personeli ile ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

Bu arada, polisin hastane kayıtlarında sadece 2 yıllık sürede yaptığı inceleme sonunda, 86 kişiye sahte sağlık karnesi düzenlendiği belirlendi. Belirli aralıklarla polis tarafından gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen bu kişiler ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

.
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2005 Cuma 17:42:25
Güncelleme :25 Ekim 2005 Salı 23:10:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?