4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Sahte fatura operasyonu

Mersin'de düzenlenen operasyonda, piyasaya 1 milyon 94 bin 994 YTL'lik sahte fatura sürdükleri iddia edilen 5 kişi yakalandı.

Mersin Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, bir istihbaratı değerlendiren Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, Cumhuriyet Savcılığı'nın bilgisi dahilinde Cami Şerif Mahallesi'ndeki bir iş yerine operasyon düzenledi. İş yerinde arama yapan polis, çok sayıda sahte fatura ele geçirirken iş yeri sahibinin de aralarında bulunduğu 3 kişiyi gözaltına aldı. Soruşturmayı derinleştiren ekipler, olaya karıştıkları belirlenen 2 kişiyi daha yakalayarak gözaltına aldı. Şahısların yapılan incelemesinde yüzde karşılığı hiçbir mal ve hizmet üretimi yapmadan piyasaya 1 milyon 94 bin 994 YTL tutarında 499 adet sahte fatura sürdükleri belirlendi. Emniyetteki işlemlerinin ardından "Cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak, sahtecilik, mal ve hizmet üretmeden yüzde karşılığı fatura alıp satmak, muhteviyatı itibariyle yanıltıcı ve sahte belge düzenlemek" suçlarından adliyeye sevk edilen Cemal D. (45), Yavuz C. (41), İhlan Ç. (46), Erdoğan A. ( 46) ve Özcan Y. (38) adlı şahıslar tutuklandı.

1 adet av tüfeği ve 1 adet sahte para fotokopisinin de ele geçirildiği olayla ilgili olarak Bekir Ç. adlı şahıs hakkında yakalama kararı çıkarıldığı bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2006 Salı 15:11:46
Güncelleme :31 Ocak 2006 Salı 15:17:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?