2
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

Şemdinli protestolarında 1 ölü

Mersin'de, Şemdinli'deki olayları protesto etmek üzere bir araya gelen bir grup gösteri düzenledi. Şehrin farklı yerlerinde toplanan gruplar, ateş yakıp polise taş atarken, olayların devam ettiği esnada hastaneye 1 ölü, 1 de yaralı getirildi.

Mersin'deki gösteriler, akşam saatlerinde Siteler ve Yenipazar Mahalleleri'nde başladı. Şemdinli olaylarını protesto eden göstericiler, ara sokaklarda toplanarak ateş yakıp polise taş attı. Gruplar, polisin müdahalesi ile ara sokaklara kaçarak izlerini kaybettirdi.

Bölgede olaylar yaşandığı sırada Çilek Mahallesi Bekirde Yolu üzerinde yaklaşık 100 kişilik bir grup toplandı. Yollara çöp tenekesi koyan grup, müdahale etmek isteyen polise de taş attı. Gruplar, panzer ve çevik kuvvet ekiplerinin müdahalesi ile dağılırken, gösterilerin yaşandığı yerden Toros Devlet Hastanesi'ne Murat Demir (19) adlı bir genç, tabancayla vurularak öldürülmüş olarak getirilirken, Mersin Devlet Hastanesi'ne ise, Recep Çağla (18) adlı bir genç, göğsünden vurularak yaralanmış halde getirildi.

Bu arada Bekirde Yolu üzerindeki Bekirde Camii önünde yerde kan birikintilerine rastlandı.
Ölen şahsın annesi Halime Demir, olayın ardından geldiği hastane önünde sinir krizleri geçirirken, baba Ömer Demir, oğlu ve yanındaki yaralıyı bir arabayla evlerinin önüne getirip attıklarını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2005 Pazar 20:45:30
Güncelleme :20 Kasım 2005 Pazar 21:21:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?