2
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

Tankerde can pazarı

Mersin'de mazot yüklü tankerin devrilmesi sonucu meydana gelen kazada büyük bir facia ucuz atlatılırken, sürücünün araçta sıkışması nedeniyle can pazarı yaşandı.

Alınan bilgiye göre kaza, Yeni Hal Mahallesi Okan Merzeci Bulvarı üzerinde meydana geldi. Irak'a götürmek üzere ATAŞ'tan aldığı akaryakıt yüküyle seyir halinde olan Neşat Aydemir (26) yönetimindeki 73 SN 302 plakalı tanker, Serbest Bölge otoban gişelerine dönen kavşak üzerinde direksiyon hakimiyetini kaybederek devrildi.

Orta refüj üzerinde yan yatan tankerin sürücüsü araç içinde sıkışırken, tankerdeki mazot sızıntı nedeniyle yola aktı. Kaza sonrası olay yerine gelen Sivil Savunma ekipleri, şoför mahallinde sıkışan sürücüyü kurtarmaya çalışırken, itfaiye ekipleri ise sızan mazotun alev almaması için önlem aldı. İtfaiye, tankerden boşalan mazotun güvenli bir şekilde yol kenarına akması için kanal kazarken, polis ekipleri tehlikeye karşı araç trafiğini kesti.

Bu arada Sivil Savunma ekiplerinin kurtarma çalışması uzayınca, sürücünün yakınları ve şoför arkadaşları tepki göstermeye başladı. Bu yüzden görevlilerle vatandaşlar arasında zaman zaman tartışmalar yaşandı. Bu sırada sıkışan sürücü ara ara aracın içinde fenalık geçirdi. Sürücünün bir yakını, "Adamı burada öldüreceksiniz" diyerek tepkisini dile getirirken, çağrılan kurtarma aracının da yardımı ile tanker sürücüsü Neşat Aydemir, yaklaşık 1 saat sonra sıkıştığı araçtan yaralı olarak kurtarıldı. Sürücü daha sonra hastaneye kaldırılarak, tedavi altına alındı.

.
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2005 Pazar 18:21:02
Güncelleme :11 Ekim 2005 Salı 11:26:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?