4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Teftiş Kurulu Başkanı'na saldırı

Mersin'de uğradığı silahlı saldırı sonucu yaralanan Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanı ve Basın Yayın Daire Başkan Vekili Mehmet Küver, hastanede hayatını kaybetti.

Silahlı saldırıda vücuduna 4 kurşun isabet eden Mehmet Küver, tedavi için kaldırıldığı Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde doktorların müdahalesine rağmen sabaha karşı 03.00 sularında hayatını kaybetti.

Küver, dün akşam Palmiye Mahallesi, 1217. Sokak üzerindeki evinin önünde otomobilinden indiği sırada kimliği belirsiz bir kişi tarafından sırtından ve kalçasından av tüfeğiyle vurulmuştu.

 

Öte yandan olayla ilgili soruşturma sürerken, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, olayın spordan kaynaklandığını düşündüğünü belirtti.

Görgü tanıklarına göre cinayeti işleyenlerin 3 kişi olduğu ve olay yerinden yaya olarak uzaklaştığı belirtildi. Polis, kaçan 3 kişinin bulunması için çalışmalarını sürdürürken, Mersin'de sporun çeşitli kademelerinde de görev alan Küver'in cenazesi otopsi için Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna kaldırıldı.

Bu arada, Mehmet Küver'in Palmiye Mahallesi'ndeki evi, taziyeye gelenlerin akınına uğradı. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'a Küver'in evine gelerek ailesine baş sağlığı dileğinde bulundu. Özcan, burada aynı sokakta berberlik yapan ve yaralandığı sırada Mehmet Küver'i hastaneye götüren Ali Özdemir ve Fuat Özdemir adlı kardeşlerden olayın oluş şekli hakkında bilgi aldı.

Mehmet Küver ile dün akşam saat 18.15'de belediyeden birlikte ayrıldıklarını söyleyen Özcan, "Zannedersem saat 19.30 sıralarında kimliği henüz tespit edilemeyen ama organize bir suikast olduğu belli olan bir saldırı sonucu öldürüldü. Görgü tanıkları ile de görüşme yapıyoruz, bir taraftan da emniyet çalışma yapıyor. 2-3 kişinin evinin önünde sabah saatlerinden itibaren dolaştığı görülmüş. Zannedersem bu olay sporla ilgili bir olay. Yani daha önceki tartışmalarda "Ben sana gösteririm" gibi diyaloglardan kaynaklandığını zannediyoruz. Bildiğim kadarı ile böyle ölümüne vurulacak kadar kanlı bıçaklı bir düşmanı yoktu. İyi bir devlet memuruydu. Spor aşığıydı. Bu olayın spordan kaynaklandığını sanıyorum" dedi.

Emniyetin soruşturmayı sürdürdüğünü ve saldırganların yakalanmasını umut ettiklerini dile getiren Özcan, "İnşallah bunu yapanlar yakalanır ve biraz da içimiz rahat eder. Böyle bir ölümü hak etmedi Mehmet Küver, yazık oldu. Spor için 24 saat çalışan bir arkadaşımızdı. Sadece Mersin'de değil Türkiye çapında çalışmaları var. Bir taraftan gözlemci olarak görev yapıyordu, bir taraftan antrenör derneğinin başkan yardımcısı idi.

Bir ara Mersin İdmanyurdu Kulübü'nün yönetim kurulu üyeliğini yaptı. Sporun her kademesinde Mehmet Küver vardı. Eğer bu olay spordan dolayı olmuşsa çok yazık oldu. Gördüğünüz gibi barış ve kardeşliği aşılamak için mücadele veriyoruz hepimiz. Ama gittikçe spor barış ve kardeşlik getireceğine şiddet getiriyor, kavga getiriyor" diye konuştu.
Mehmet Küver için bugün öğle saatlerinde Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde tören yapılacağı ardından, toprağa verilmek üzere cenazenin Adana'nın Karataş İlçesi'ne götürüleceği bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2006 Çarşamba 12:22:57
Güncelleme :5 Nisan 2006 Çarşamba 12:36:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?