2
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

Uyuşturucu operasyonu

Mersin'de polisin düzenlediği operasyonlarda, 27 paket kokain, 6 paket esrarla birlikte aralarında ana dağıtıcı, kurye ve içicilerin bulunduğu 13 kişi yakalandı. İçiciler arasında bir de kamu görevlisinin bulunduğu zanlılar, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Mersin Emniyet Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekiplerinin 5 aydır süren çalışması sonucu Ankara Emniyet Müdürlüğü ile birlikte yaptığı eş zamanlı operasyonda, 13 kişilik bir uyuşturucu şebekesi ele geçirildi. Operasyonda, 27 paket kokain maddesiyle 6 paket esrar ve bir miktar sahte para ele geçirildi.

Emniyet Müdürlüğü açıklamasında, yaklaşık 5 aydır sürdürülen fiziki ve teknik takip sonrasında yapılan operasyonda şebekenin elebaşı olduğu belirlenen N.V. ile kurye olarak kullandığı iki taksici A.D. ve F.A. ile kokain maddesini alan ve dağıtan 8 kişi Mersin'de, Gürcistan asıllı K.Ü. ile eşi S.Ü. ise Ankara'da yakalanarak gözaltına alındı. Şebeke başı N.V.'nin henüz 14 yaşında olan yeğeni T.E.'yi de kurye olarak kullandığı bildirildi. Ele geçen esrarın saflık derecesinin yüzde 80 olduğu belirtilirken, gramının 130 dolardan satıldığı açıklandı.

Yapılan sorgulamalarında uyuşturucu maddeleri Adana'dan temin ettikleri belirlenen zanlılar, haklarında hazırlanan "Teşekkül oluşturmak suretiyle uyuşturucu (kokain-esrar) maddesi ticareti yapmak ve kullanmak" suçlarından çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yetkililer, operasyonla ilgili olarak M.K. isimli bir kişinin ise arandığını bildirdi.

.
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2005 Salı 15:40:54
Güncelleme :22 Kasım 2005 Salı 16:58:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?