4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Uyuşturucuya büyük operasyon

Mersin, İstanbul, Diyarbakır, Hakkari, Gaziantep, Erzurum ve Bitlis polisinin birlikte düzenlediği 2 ayrı operasyonda, 171 kilo eroin ele geçirildi. Uyuşturucu kaçakçılığıyla ilgili olarak yakalanan 12 kişiden 9'u tutuklandı.

Mersin Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nın koordinesinde, Mersin, İstanbul ve Diyarbakır'da uluslararası uyuşturucu kaçakçılığına yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonda, Mersin'de bir TIR'ın zulasında 64 kilo 334 gram eroin ele geçirildi. "By-Pass" adı verilen operasyonda 3'ü Mersin'de olmak üzere 5 kişi gözaltına alındı. Zanlılarla birlikte uyuşturucu kaçakçılığında kullanıldığı belirtilen 1 TIR, 2 otomobil ve çeşitli çap ve markada 59 tabanca mermisi ile sahte pasaport ve sürücü belgesi ele geçirildi. "Uyuşturucu kaçakçılığı" suçundan adliyeye sevk edilen şüpheliler Mehmet Can. T. (42), Yaşar S. (34), Mehmet Zülfi T. (45), İhsan E. (44) ve Ramazan Y. (42) tutuklandı.

Mersin Emniyet Müdürlüğü'nün, Hakkari, Gaziantep, Erzurum ve Bitlis polisiyle birlikte düzenlediği "Fırat" adı verilen bir başka operasyonda ise 3 ayrı otomobil içinde toplam 107 kilo eroin maddesi ele geçirildi. Bu olayla ilgili olarak yakalanan 7 kişiden 4'ünün çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı, 3'nün ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı bildirildi.

Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Karaca ve Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürü Şerafettin Bulat ile birlikte düzenlediği toplantıda operasyonlarla ilgili bilgi veren Mersin Emniyet Müdür Vekili Süleyman Ekizer, ele geçirilen uyuşturucunun toplam piyasa değerinin 3 milyon Euro civarında olduğunu belirtti. Ekizer, toplumu zehirleyen suç örgütlerine yönelik çalışmaların süreceğini kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2006 Çarşamba 16:18:49
Güncelleme :26 Nisan 2006 Çarşamba 20:58:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?