2
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

Yeni hedef muhtarlıklar

Mersin'de, dün gece 3 mahalle muhtarlığına giren hırsızlar, 2'sinin bilgisayar kasalarını götürürken, birinde de sadece çekmecedeki bozuk paraları aldı.

Olay, birbirine yakın 3 mahalle olan Osmaniye, Sağlık ve Kurdali Mahalle Muhtarlıkları'nda meydana geldi. 3 mahallenin muhtarı da sabah iş yerine geldiğinde, kapı kilitleri kırılarak içeriye girildiğini tespit etti. Aynı yöntemle kapı kilitleri sökülerek yapılan hırsızlık sonucu, Kurdali Mahalle Muhtarlığı'ndan bilgisayar kasası ve televizyon, Sağlık Mahalle Muhtarlığı'ndan yine bilgisayar kasasıyla birkaç malzeme ve bilgisayarı bulunmayan Osmaniye Mahalle Muhtarlığı'ndan ise çekmecede bulunan bozuk paraların alındığı belirlendi. Polis, hırsızlık olayının meydana geldiği her 3 mahalle muhtarlığında da inceleme yaptı. Kurdali Mahalle Muhtarı Sait Teker, bilgisayarının kasası ve yanında bulunan televizyonunun çalındığını belirterek, "İlginçtir monitör ve diğer malzemeleri almamışlar. Kapıyı da çok rahat bir şekilde açmışlar. Belli ki bu işi çok iyi biliyorlar. Diğer eşyaları ellememişler. Sadece bilgisayarın kasasını almaları, benim açımdan başka şeyleri aklıma getiriyor. Diğer eşyalarımı da götürebilirlerdi. Dolayısıyla bu bilgisayara yüklü 30 bine yakın insanın kimlik bilgileri vardı. Bunları elimizden aldılar. Biz muhtarlar, teknoloji ortamını zaten çok zor buluyorduk, onu da elimizden aldılar. İnsanlık dışı bir olay, kınıyoruz" dedi.

Teker, kayıtlı bütün bilgilerin gittiğini ifade ederek, "Bizim deftere kayıtlı bilgilerimiz var, ama şimdi 10 yıl öncesine döneceğiz. Aynı gecede 3 muhtarlığın soyulması ilginç bir durum" diye konuştu.

Osmaniye Mahalle Muhtarı Ali Harput ise bilgisayarı bulunmadığından hırsızların içeriyi dağıttığını, çekmecede bulunan bozuk paraları aldığını, rafları kontrol edemediğinden kıymetli evrakların alınıp alınmadığını bilmediğini söyledi. Harput,

.
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2005 Cuma 12:00:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?