2
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

Zanlıya hastanede linç girişimi

Mersin'de biri ağır 2 kişiyi tabancayla yaraladıktan sonra polis tarafından yakalanan zanlı, doktor raporu için getirildiği hastanede, yaralı yakınlarının saldırısına uğradı. Linç edilmek istenen zanlı, hızla hastane içine sokulurken, yaralı yakınları ile polis arasında arbede yaşandı.

Olay bu gün akşam saatlerinde Halkkent Mahallesi, çocuk parkı yakınlarında meydana geldi. Mehmet Özcan (21) ve Nihat Göçer (21) adlı kişiler, henüz bilinmeyen bir nedenle tartıştıkları H.A. (Hikmet Acar -27) tarafından tabancayla vuruldu. Biri göğsünden diğeri de bacağından vurulan yaralılar, çağrılan ambulansla Mersin Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, silahlı saldırgan yanındaki iki arkadaşı ile birlikte olay yerinden kaçtı.

Olayın ardından bölgede çalışma başlatan polis, zanlılardan M.Ö. ve İ.Ç.'yi kaçtıkları araçla birlikte yakalarken, silahı kullandığı ileri sürülen H.A. ise, otodan inerek ara sokaklarda izini kaybettirdi. Polisin yaklaşık 1 saat süren çalışması sonucu kaçan diğer şüpheli de suç aleti tabanca ile birlikte ele geçirildi. Yakalanan 3 zanlı, daha sonra doktor kontrolü için Mersin Devlet Hastanesi'ne getirildi. Zanlıların hastaneye getirilişi öncesi, polis hastane önünde yoğun güvenlik önlemi aldı. Ancak, buna rağmen şüpheliler, hastaneye getirilişi sırasında yaralı yakınlarının saldırısına uğradı. Polisin güvenlik şeridini aşarak, zanlıları linç etmek isteyen yaralı yakınları ile polis arasında kısa süreli arbede yaşandı. Öfkeli vatandaşlar sivil ve resmi polisler tarafından acil önünden uzaklaştırılırken, doktor kontrolünden geçen şüpheliler, ikinci bir saldırıya karşı hastanenin diğer kapısından gizlice kaçırıldı.

Bu arada, silahlı saldırı olayını gerçekleştirdiği ileri sürülen H.A.'nın daha önce de cinayet suçundan cezaevine girdiği, ancak şartlı salıverme yasasından faydalanarak tahliye olduğu öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2005 Perşembe 22:04:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet özalp IP: 88.255.237.xxx Tarih : 6.01.2012 14:14:32

 bu olayda m.ö dıye bahsedılen şüpheli diye yorumlanan kişi benım o yıllarda daha genc idik neyın ne oldugunu bılmıyoduk hıç alakam olmuyan bu olayda kendımı ıfade edemedıgım için ve sagolsun adalet mulkun temelıdır dıyen buyuklerımın sayesınde yıllarca ceza yattım en ufak bır ılgım olmadıgı halde genclıgım cezaevınde gectı ve cıkalı 6 ay oldu yenı yenı kendıme gelıyorum o yılları yenı uzerımden atıyorum... şimdi yine söylüyorum ben sucsuzdum sucsuzumda yıllarca bedavaya ceza yattım, bunca yıl sonra bunları söylüyorum mahkeme aşamasındada söyledım sucsuzum egerkı suclu olsaydım cezamı yatıp cıktıktan sonra bunları yazmazdım nasıl olsa cezamı yatmişim der yoluma devam ederdım... bır kez daha anladımkı devlet sadece kendıne devlet suclu ıle sucsuzu ayırt edemıcek kadar pasif bır yargı benım gençliğimi aldı ve buda yetmezmiş gibi yıllarca omuzumda taşiyacagım ağir bır yuk bıraktı... DEVLETİMİN CANI SAĞOLSUN da benı yargılayan gençliğimi alan yargı mensuplarının allah belasını versın onları allaha havale edıyorum... cüppenız harıç şahsiyetınıze tukurmek ıstıyorum...