4
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Aslı Gündüz'ün başarıları kitap oluyor

Dünya Kick Boks ve Muay Thai Şampiyonu Mersinli sporcu Aslı Gündüz'ün başarı öyküsü kitaplaştırıldı.

Erdemli Lisesi Biyoloji Öğretmeni Ahmet Kara, 2005 yılında Rusya'nın başkenti Moskova'da yapılan Kick Boks Dünya Şampiyonası ve Tayland'ın başkenti Bangkok'ta yapılan Muay Thai Dünya Şampiyonası'nda şampiyon olan Aslı Gündüz ile antrenörü Teslime Çelik'in başarılarını kaleme aldı.

'Başarının Biyolojisi' adlı kitabını 1 yılda 2 kez dünya şampiyonu olan Aslı Gündüz ve onu yetiştiren antrenörü Teslime Çelik ile röportaj yaparak kaleme aldığını belirten Ahmet Kara, röportaj sırasında şampiyonun anlattıklarından çok etkilendiğini, antrenörü Teslime Çelik'in de bir dünya şampiyonu olduğunu öğrendiğinde 'Şampiyon hocanın şampiyon öğrencisi olur' sözünü hatırladığını vurguladı.

Başarılı sporcunun antrenörü Teslime Çelik ise "Benim için Aslı'nın yeteneğinin önünde yüreği vardı. Yani onun başarılı olmasında yeteneğinden daha önde gelen değer, kazanacağına inanmış olmasıydı. Aslı bunun için çok kısa sürede dünya birinciliklerini elde etti" dedi.
Mersin Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu'nde öğrenim gören Aslı Gündüz de, başarısını düzenli ve programlı çalışmaya ve antrenörü Teslime Çelik'e borçlu olduğunu belirterek, "Başarımdaki en büyük etken antrenörümün bana verdiği teknik bilgiler ve başarılı olacağıma inanmamdır. Antrenörüm ringe çıktığımda hep bana şunu söyledi: 'Eğer istersen başarabilirsin' Bu sözler şampiyon olmamda en büyük etkendir. Tempomu hiç düşürmeyeceğim, daha büyük başarılar elde edeceğim. Bana destek veren ve güvenen herkese teşekkür ederim" diye konuştu.

Biyoloji Öğretmeni Ahmet Kara, kitabının sonunda "Aslı, bizlere şunu öğretiyor. İster sporcu olsun, isterse başka bir meslek dalında olsun kişinin başarılı olabilmesi için önce kendi kendine yetmeyi öğrenmesi, başarılı olmasında en büyük pay olacaktır" sözlerine yer veriyor.

.
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2006 Çarşamba 15:05:20
Güncelleme :25 Ocak 2006 Çarşamba 15:08:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?