8
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Tarsus'ta futbol şenliği

Mersin'in Tarsus İlçe Belediyesi tarafından organize edilen Köyler Arası Futbol Turnuvası başladı. 

Bağlar Mahallesi Erkut Kuzeyman Spor Tesisleri'nde gerçekleştirilen turnuvanın açılışına; Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus İdmayurdu Kulübü Başkanı Cumali Yağcı, Asbaşkan Hamza Özünlü, Mersin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mithat Ertaş, Futbol İl Temsilcisi Ahmet Karataş, belediye meclis üyeleri, köy muhtarları ve çok sayıda sporsever katıldı. 

Törende konuşan Belediye Başkanı Kocamaz, bölgenin en büyük futbol turnuvasını gerçekleştirdiklerini ifade ederek, 7 yıldır yapılan turnuvaya her geçen yıl katılımın arttığını belirtti. Kocamaz, "Tarsus'ta yıllar öncesi başlattığımız köy turnuvasına gösterilen ilgi her geçen gün artıyor. Tarsus her geçen gün kabuğunu değiştiriyor. İnsanlar birbiriyle barış ve kardeşlik duygusu içerisinde yaşamalı. Buradaki amacımız da Tarsus'ta yakalanan barış ve huzur ortamının devamını sağlamaktır. Bu da bu tür faaliyetlerle oluyor. Sadece sportif etkinliklerle insanları bir araya getirmekle olmaz. Kültürel etkinliklerle de insanlarımızı kaynaştırıyoruz. Spor dünya barışına katkı sağlayacak en büyük unsurdur. Emeği geçenleri kutluyor, tüm takımlarımıza başarılar diliyorum" dedi. 

Turnuvanın ilk maçında Kulak ve Beylice köyleri karşılaşırken, maçın başlama vuruşunu Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve Tarsus İdmanyurdu Kulübü Başkanı Cumali Yağcı yaptı. 

Turnuvada, 9 grupta 36 köy takımı mücadele edecek. Grupta ilk 2'ye giren takımlar bir üst tura çıkacak. 


İHA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2007 Cuma 09:50:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?