2
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

'Hedef 2012 Londra Olimpiyatları'

Türkiye Judo ve Kuraş Federasyonu Başkanı Yusuf Yıldırım, hedeflerinin büyük olduğunu belirterek, "Eksiklerimizi biliyoruz. Kalıcı başarıların altyapısını oluşturuyoruz. Bizim için ara hedef 2008 Pekin Olimpiyatları, ana hedef ise 2012 Londra Olimpiyatları'dır" dedi.

Mersin'de yapılan ve 300 sporcunun katıldığı 23 Yaşaltı Bay-Bayan Türkiye Ferdi Judo Şampiyonası açılış seremonisi bugün yapıldı. Erkekler 66 kiloda dereceye giren sporculara da ödüllerinin verildiği seremonide konuşan Türkiye Judo ve Kuraş Federasyonu Başkanı Yusuf Yıldırım, judo federasyonu olarak ara hedefin 2008 Pekin Olimpiyatları, ana hedef ise 2012 Londra Olimpiyatları olduğunu söyledi.

Sporcuların ve federasyonun her gün bir önceki güne oranla daha başarılı olma çabası içinde mücadele ettiğini ifade eden Yıldırım, "Yüreğimizdeki çok büyük judo sevdası ile her gün bir öncekinden daha başarılı olabilmek için buradayız. Tam olmadığımızı, eksik ve yanlışlarımızı biliyoruz. Bunları mutlaka aşıp, çözeceğiz. Bu milleti hakettiği şekilde temsil edeceğiz. Bizim hedeflerimiz büyük, çıtayı yükseğe koymuşuz. Eksiklerimizi biliyoruz. Söylemezsek tamamlayamayız. İyiyiz dersek sadece kendimizi kandırırız" dedi.

Her geçen yıl bir önceki yıla göre daha çok çalışılması gerektiğini belirten Yıldırım, "2004 yılı bizim için iyi değildi. 2005 yılı da bizim için iyi değildi. Ama 2006 yılı bizim için daha iyi olacak. 2007 geçen yıla oranla daha başarılı olmak zorunda, 2008 hepsinden başarılı olmalı diye düşünmeliyiz. Bizim için ara hedef 2008 Pekin Olimpiyatları, ana hedef ise 2012 Londra Olimpiyatları'dır. Kalıcı başarıların altyapısını oluşturuyoruz. Mersin'in de judonun gelişmesinde özel bir yeri olduğunu düşünüyoruz. Buradaki temsilcilerimiz ve sporcularımız bizim için büyük şans. Ama her zaman daha iyisini arzu etmeliyiz" diye konuştu.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrullah Taşkan'ın Akdeniz Olimpiyatlarının Mersin'de gerçekleştirilmesini istediğini söyleyen Yıldırım, "2013 Akdeniz Oyunları'nın kara sevdalısı Mersin'dir. Nitekim Gençlik Spor İl Müdürü de bunu söylemektedir. 2013 Akdeniz Oyunları'nda Mersin için organizasyon isteyeceğiz, bunun için birlikte çalışmalıyız" dedi.

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Erkekler 66 kiloda birinci Hakan Şentepe, ikinci Sait Demirdöven ve üçüncü olan Abidin Toprak ile İskender Akkaya'ya madalyalarını Türkiye Judo ve Kuraş Federasyonu Başkanı Yusuf Yıldırım ve İl Emniyet Müdürü Süleyman Ekizer taktılar. Karşılaşmalar Mersin Büşükşehir Belediyesi Halkoyunları ekibinin yaptığı kısa gösterinin ardından devam etti.

.
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2005 Cumartesi 21:05:40
Güncelleme :9 Ekim 2005 Pazar 18:27:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?