2
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

Kaymakam: Göksu Deltası'nda hastalık yok

Mersin'in Silifke Kaymakamı Sefa Çetin, Göksu Deltası'ndaki Kuş Cenneti'nde herhangi bir kuş gribi vakasına rastlanmadığını belirterek, "Deltada, endişe verici bir durum ve hastalık taşıyan herhangi bir kuş yok" dedi.

Göksu Deltası'nda yaşayan kuşların İlçe Tarım Müdürlüğü teknik elamanları ve Silifke Özel Çevre Koruma Müdürlüğü tarafından gözlem altında tutulduğunu belirten Kaymakam Çetin, "Tedbir amacıyla Mersin sınırları içerisinde avlanma yasağı getirilmesi için valiliğe teklifte bulunduk. Silifke Ovası'nda ve çevremizde yaşayan kuşların sağlıkları açısından şimdilik bir sorunu bulunmamıştır. Avlanan vatandaşlarımız için avlanmayı yasaklamış bulunmaktayız. Bu bir tedbirdir. Vatandaşlarımızdan hastalığa karşı duyarlı olmalarını ve Göksu Deltası'nda yaşayan kuşlarda sağlık açısından sorun gördükleri taktirde İlçe Tarım Müdürlüğü'ne derhal haber vermeleri konusunda uyarılarda bulunduk. Şu an herhangi endişe verici bir durum yoktur" diye konuştu.

Dünyada bulunan 440 kuş türünün 334'ü Göksu Deltası'nda yaşıyor. Saz horozu, turaç, flamingo, küçük kervan çulluğu, İzmir yalı çapkını, balıkçıllar, yaban ördeği, yaban kazı, saz delicesi, şahin, kartal, doğan, atmaca ve kerkenez gibi kuşları Göksu Deltası'nda görmek mümkün. Deltada yaşayan kuşların bazıları etle, bazıları ise böcekle besleniyor.

.
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2005 Çarşamba 20:40:29
Güncelleme :12 Ekim 2005 Çarşamba 20:42:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?