4
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Kuş gribi haberlerine tepki

Mersin Tavuk Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yusuf Cansev, kuş gribiyle ilgili medyada çıkan abartılı haberlerin halkı korkuttuğunu ileri sürdü.

Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nde yönetim kurulu üyeleriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında, medyanın kıyamet senaryoları yazdığını öne süren Cansev, dünyada son 10 yılda kuş gribi yüzünden 84 kişinin öldüğünü, buna karşılık trafik kazalarında sadece bu Kurban Bayramı tatili süresince Türkiye'de 109 kişinin öldüğünü, 170 kişinin de yaralandığını, AIDS hastalığından ise dünyada saatte 150 çocuğun hayatını kaybettiğini ifade etti.

Kurban Bayramı tatilinde trafik kazalarında ölen 109 kişi gündemde değilken, hayvanlardan insanlara geçen hastalıklar sıralamasında 20. sırada dahi bulunmayan kuş gribi hastalığının, Türkiye'nin en önemli gündem maddesi haline getirildiğini kaydeden Cansev, yazılan kıyamet senaryolarıyla ihracatçı konumundaki Türkiye'nin ve tavukçuluk sektörünün büyük zararlara uğratıldığını ve sektörün yok edilmeye çalışıldığını iddia etti.

Cansev, "Devletin ilgili birimleri, ayrıca Tarım ve Sağlık Bakanlıkları ciddi ve gerçek bilgilerle medyanın haber yapmasını sağlamalıdır. Mersin'de ve ülkemizdeki entegre tavuk işletmelerinde ve tavuk çiftliklerinde gerekli önlemler alınmıştır. Halkımızın markalı tavuk eti ve yumurtası tüketmesinde bir sakınca yoktur" dedi.

.
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2006 Perşembe 21:02:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?