4
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

M.İ.Yurdu'nda yeni başkan Erol Ertan

Türkiye 2. Futbol Ligi A Kategorisi takımlarından Mersin İdmanyurdu'nda bugün yapılan olağanüstü genel kurulda kulüp başkanlığına Erol Ertan seçildi. Tek listeyle gidilen seçimlerde Erol Ertan, kullanılan 72 oyun tamamını aldı.

Mersin İdmanyurdu'nun Olağanüstü Genel Kurulu, Macit Özcan Spor Kompleksi'nde yapıldı. Genel kurula Mersin'in alt birim Akdeniz Belediye Başkanı Kenan Yücesoy, Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcıları Erol Ertan ve Kemal Sığırcıkoğlu ile Mersin İdmanyurdu eski Başkanı Hasan Ahi ve kongre üyeleri katıldı.

Divan Başkanlığı'nı Nuri Özdemir'in yaptığı genel kurulda konuşan eski Kulüp Başkanı Hasan Ahi, bu kadar köklü ve Mersin'in ölümsüzleşen simgesi olan Mersin İdmanyurdu'nda, kulüp başkanı olabilme şerefine nail olabildiği için mutlu olduğunu söyledi.

Göreve geldikten sonra özellikle 2005 yılı içerisinde tam 5 kez olağanüstü genel kurul yaptıklarını hatırlatan Ahi, "Ne acıdır ki geçmişe yönelik söylüyorum, her 5 olağanüstü genel kurulda da Mersin İdmanyurdu'na yönetici bulmakta zorlandık. Mersinli dostlarımız, sanki Mersin İdmanyurdu yönetiminde veba mikrobu varmışcasına bizden kaçıyordu. Yani biz yönetimine girmekten kaçılan bir Mersin İdmanyurdu aldık. En büyük gururumuz, bugün yönetimine girmek için kavga ve mücadele yapılan bir Mersin İdmanyurdu teslim ediyor olmamızdır. Dahası 4 trilyona yakın bir borç vardı. İcraya verilmiş, federasyondaki evrak ve kayıtlarına temlikler konmuş bir kulüp devralmıştık. Biz almış olduğumuz kulüpte yeni bir borç ihdas etmedik. Tam tersine bizim dönemimizde 3.5 trilyon borç ödenmiştir. Temlik borçlardan sadece 500 milyar civarında bir borç kalmıştır. Bu da ikinci bir onur kaynağımızdır" dedi.

Olağanüstü Genel Kurul kararını Mersin İdmanyurdu'nun önünü açmak için aldıklarını da söyleyen Ahi, "Lig devam ederken bir yönetim boşluğunun mevcudiyeti, takımdaki futbolcuları olumsuz yönde etkileyeceği inancındaydık. Onun için son maça kadar bekledik ve ondan sonra olağanüstü genel kurul kararı aldık. Bizler hiç bir zaman koltuğa yapışık insanlar olmadık" diye konuştu.

Ahi'nin konuşmasının ardından çalışma ve denetçi raporları okunarak ibraz edildi. Tahmini bütçenin görüşülmesinden sonra seçimlere geçildi. Divan Kurulu'na listesini sunan ve başkan adaylığını açıklayan Musa Hacıahmetoğlu, ikinci bir listenin çıkması üzerine, kulübün menfaatleri doğrultusunda adaylıktan çekildiğini açıkladı. Hacıahmetoğlu'nun çekilmesiyle seçimlere tek liste halinde gidildi. Erol Ertan Başkanlığı'ndaki liste, 279 üyesi bulunan Mersin İdmanyurdu'nda kullanılan 72 oyun tamamını alarak göreve geldi.

Kulüp Başkanı Erol Ertan, seçimler sonunda yaptığı açıklamada, üyelere teşekkür etti. İki aşamada görev düzenini yürütmek istediklerini ifade eden Ertan, "İlk olarak Haziran ayına kadar içinde bulunduğumuz bu durumu değerlendirip, yapacağımız takviyelerle daha üst sıralara çıkmak için mücadele edeceğiz. Haziran ayından itibaren ise önümüzdeki senenin hazırlıklarını yapıp Mersin İdmanyurdu'nu layık olduğu yere getirmeye çalışacağız" diye konuştu.

Erol Ertan başkanlığındaki yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: "Ömer Gülay, Mehmet Özcan, Nuri Özdemir, Ali Sönmez, Necat Keykubat, Kamil Ülgen, Nizamettin Yıldırım, Mehmet Küver, Vedat Kaplan, Tekin Karabıyık, Mehmet Ali Cömert, Naci Akkaş, Nuri Dölek ve Kaan Hız".

.
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2006 Cumartesi 14:48:14
Güncelleme :7 Ocak 2006 Cumartesi 14:51:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?