2
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

Mersin İd.Yurdu suç duyurusunda bulunacak

Mersin İdmanyurdu'nda, kulüp başkanı Hasan Ahi, Altay maçında çıkan olayların tek nedeninin maçı yöneten hakemler olduğunu savunarak, zehir zemberek açıklamalar yaptı !..

Hasan Ahi, Mersin İdmanyurdu'nun Altay karşısında üstün bir oyun sergileyerek 1-0 kazanacağı maçı, hakem oyunları yüzünden 1-1 berabere bitirdiğini söyledi.

Geçen hafta İstanbulspor ve Altay maçı sonrasında Futbol Federasyonu Başkanı Dr.Levent Bıçakcı ile Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ufuk Özerten'i telefonla arayarak konuştuğunu hatırlatan Ahi, ''Maçın hakemleri Süleyman Abay, Bülent Gökçü, Murat Şahin ve dördüncü hakem Deniz Dilan Gökçek, resmen 90 dakikalık oyunu 101 dakika oynatarak katletti. Böyle birşey olamaz. Hiçbir hakem, bir kulübün, teknik heyet ve futbolcularının kaderiyle oynayamaz. Hakemler hakkında yarın FIFA, UEFA ve Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunacağım. Mersin İdmanyurdu sahipsiz değil. Bu takımın hakkını kimseye yedirmem'' dedi.

Ahi, Futbol Federasyonu tarafından statlarda şiddeti önlemek için bir kampanya başlatıldığını hatırlatarak, ''Kampanyanın temeli sporda şiddeti önlemek. Gerek federasyon gerekse futbol otoriteleri, şiddeti taraftarların ateşlendiğini söylerler. Aslında ben bu söylemlere karşıyım. Futbolda şiddetin kaynağı hiçbir zaman taraftar olmamıştır. Taraftarın tepkisi yalnızca şiddeti ateşleyen unsurlar sonucu doğan bir tepkidir. Futbolda şiddeti ateşleyen unsurların başında hakemler geliyor.'' diyerek sözlerini tamamladı.

.
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2005 Pazartesi 11:25:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?