2
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

Olaylar dışarıya taştı

Türkiye 2. Futbol Ligi A Kategorisi'nde Mersin İdmanyurdu ile Altay arasında oynanan maçta olaylar çıktı. Maçın 4. hakeminin gösterdiği 5 dakikalık uzatma süresinin tamamlanmasına rağmen devam eden karşılaşmada Altay'ın 98. dakikada beraberlik golünü kaydetmesi sahayı bir anda savaş alanına çevirdi.

Mersin Tevfik Sırrı Gür Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısı Mersin İdmanyurdu'nun 1-0 üstünlüğü ile sona erdi. Maçın 2. yarısında da 90 dakika boyunca her iki takımın gol arayışları sonuçsuz kalırken, karşılaşmanın 4. hakemi Deniz Dilan Gökçek, 5 dakikalık uzatma gösterdi. Uzatma dakikaları oynanırken 5 dakikalık süre dolmasına rağmen orta hakem Süleyman Abay maçı bitirmedi.

Maçta 98. dakikaya gelindiğinde Altay, Çetin ile beraberliği sağlarken saha bir anda savaş alanına döndü. Bazı Mersin İdmanyurdu yönetici ve taraftarları sahaya girerek hakemin üzerine yürüdü. Saldırı çevik kuvvet ekiplerinin müdahalesi ile önlenmeye çalışılırken, Mersin İdmayurdu futbolcuları ile polis arasında da arbede yaşandı. Tekme ve yumrukların havada uçuştuğu olaylarda, saha savaş alanına dönerken, tribünlerdeki taraftarlar ise koltukları söküp sahaya fırlattı.

Yaklaşık 10 dakika aranın ardından tekrar başlayan karşılaşma 1-1 berabere sona erdi. Maç bitiminde hakemler çevik kuvvet korumasına rağmen stattan uzun süre çıkmadı. Polisin kalkanlar ile koruma altına aldığı hakemler sahadan 20 dakika sonra tribünlerin güvenlik güçleri tarafından boşaltılmasıyla çıkabildi.

Olaylar stat dışına da taşarken, stadın kapılarını tekmeleyen taraftarlara polis müdahale etti. Çevik kuvvet ekiplerinin müdahalesi sonrasında ara sokaklara kaçan taraftarlar taşkınlığa devam edince bazı polisler silah kullanarak havaya ateş açtı. Silahtan çıkan mermilerden biri sokakta bulunan dükkanın camına saplanırken, olaylar sırasında bazı taraftarlar yaralandı, bazıları ise fenalık geçirdi. Olay çıkaran bazı taraftarlar gözaltına alındı.

.
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2005 Pazar 21:03:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?