2
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

Spor kompleksinin inşaatı bitmek üzere

Mersin'in alt birim Toroslar Belediyesi tarafından Çağdaşkent Mahallesi'nde yapımı sürdürülen Çağdaşkent Spor Kompleksi inşaatının tamamlanmak üzere olduğu bildirildi.

Toroslar Belediyesi'nin ilk spor kompleksi olma özelliğini taşıyan 15 bin metrekare alan üzerinde oluşturulan Çağdaşkent Spor Kompleksi'nin tribünlerinin yapımına başlandığı belirtildi. Belediyeden yapılan açıklamada, bin 100 metrekare alanda demir konstrüksiyon üzerine ahşap kaplama olarak inşa edilecek olan tribünün, bin kişi kapasiteli olacağı kaydedildi.

Tamamı belediye teknik imkanları ve personeli ile yapılan nizami ölçülerde 1 adet çim futbol sahası, 2 adet basketbol sahası, 1 adet tenis kortu ile soyunma odaları ve duş kabinlerinden oluşan Çağdaşkent Spor Kompleksi'nin açılışını 3 Ocak Mersin'in Kurtuluş Günü kutlamaları çerçevesinde gerçekleştireceklerini kaydeden Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, hedeflerinin her semte bir spor kompleksi yapmak olduğunu söyledi.

Sporun önemine değinen Tuna, özellikle gençlerin kötü alışkanlıklardan kurtulabilmesi amacıyla spora yönlendirilmesi gerektiğini ifade ederek, siyasi görüşü ne olursa olsun sporun herkesin ortak paydası olduğunu vurguladı.

Tuna, "Nizami ölçülerdeki Çağdaşkent Spor Kompleksimizi amatör spor kulüplerinin de futbol maçı yapabileceği şekilde düzenledik. Spor, sağlığın yanı sıra toplumda sosyal ve kültürel dengeyi oluşturmada da büyük rol oynuyor. Toroslar'daki huzuru sporla destekleyerek, insanlar arasındaki ilişkileri daha kuvvetli hale getiriyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2005 Salı 22:07:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?