8
Mayıs
2024
Çarşamba
TURİZM

Cennet-cehennem turist kaynıyor

Mersin’in Silifke ilçesine bağlı Narlıkuyu beldesinde bulunan Cennet-Cehennem Obrukları, özellikle yerli turistlerin büyük ilgisini çekiyor. 

İki obruk arasında 75 metrelik bir mesafe bulunurken, Cehennem'in derinliği 120 metre, Cennet'in derinliği ise 70 metreyi buluyor. Yerli ve yabancı turistler Cehennem çukuruna inemezlerken, yalnızca küçük bir platformdan burayı izleyebiliyorlar. Cennet'e inen turistler ise, 5. yüzyıldan kalma kiliseyi de ziyaret etme imkanı buluyor. 

Cennet çöküğünün güneybatısında yer alan, astım hastaları ve dilek dilemeye gelenlerden dolayı aynı adlarla anılan Astım-Dilek Mağarası ise, yerli turistlerin en çok ziyaret ettiği mekanlar içinde yerini alıyor. 

Ispartalı Suat-Nejmiye Kırcalı çifti de, ilk kez geldikleri Cennet-Cehennem Obrukları ile Astım-Dilek Mağarası'na hayran kaldıklarını söylediler. 

Cennet-Cehennem Obrukları'nın adını daha önce duyduğunu belirten Suat Kırcalı, “Doğrusu burada böylesine güzel bir mağara olduğunu bilmiyorduk. Eşimle emeklilik sonrası güney sahillerini gezmeye karar verdik. Isparta'dan Erdemli Kızkalesi’ne ve Silifke Cennet-Cehennem'e geldik. Buraların yeterince tanıtımının yapılmadığını söyleyebiliriz. İyi bir tanıtımla yerli turistlerin büyük ilgi göstereceğine inanıyorum” dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2007 Cuma 11:02:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?