4
Mayıs
2024
Cumartesi
TURİZM

Mavi bayrak çalışmaları

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Mavi Bayrak'ın, bölge turizminin hareketlenmesi ve güven unsurunun ön plana çıkmasında önemli faydalar sağlayacağını söyledi. 

Aksoy, Bozyazı İlçesi'ndeki Anamuryum Oteli'nin bulunduğu plajda yürütülen Mavi Bayrak çalışmasıyla ilgili gelinen son noktayı anlattı. Mavi Bayrak'ın temizlik ve güvenliğin sembolü olduğunu belirten Aksoy, "Mersin'de şu ana kadar henüz bir Mavi Bayrağımız yoktu. Bununla ilgili çalışma başlattık. Eğer bir aksilik olmaz ise, Mersin'de bir noktamıza Mavi Bayrak alma ihtimalimiz yüksek. Bunun değerlendirmeleri devam ediyor. Yakın bir tarihte bunun açıklanmasını bekliyoruz. Bu da bölgede turizmin hareketlenmesine ve turizmde güven unsurunun ön plana çıkmasında büyük fayda sağlayacak. Temennimiz Mavi Bayrak sayımızın önümüzdeki yıllarda artarak devam etmesidir" dedi. 

Mersin sahillerine Mavi Bayrak alınabilmesi için arıtma tesisi kurulmasının şart olduğuna işaret eden Vali Aksoy, "Mavi Bayrak alabilmek için en temel unsurlardan bir tanesi arıtma tesisinin öngörülmesidir. Bu boyutta yerel yönetimlerimizin gayretleri ve onların bu çalışmaları tamamlandığı takdirde Mavi Bayrak alma sayımızın oldukça artacağına inanıyorum. Bunu önümüzdeki süreçte daha da geliştirerek bölgenin turizmde hak ettiği noktaya gelmesi adına önemli katkı sağlayacağına inanıyorum" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2006 Çarşamba 14:59:32
Güncelleme :3 Haziran 2006 Cumartesi 17:33:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?