2
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

120 kişinin koluna altın bilezik

Mersin Üniversitesi ile alt birim Toroslar Belediyesi tarafından ortak yürütülen Klimacılık ve Aşçılık Kursu'na katılan kursiyerlere sertifikaları verildi. Klimacılık kursuna katılan tek bayan kursiyer olan Seda Dilen, kursta aldığı bilgileri klima satışı alanında değerlendirmek istediğini söyledi.

Avrupa Birliği Aktif İşgücü Programı Meslek Edindirme Projesi kapsamında yürütülen 120 bin Euro bütçeli Aşçılık ve Klimacılık Kursu'nun 3.'sü sona erdi. Kursun sona ermesiyle 3. dönem kursiyerlere sertifikaları, Taksim Groups Hotel'de düzenlenen törenle verildi. Kurslarda 3'er aylık dönemler halinde 60 aşçılık, 60 klimacılık branşlarında olmak üzere toplam 120 kursiyerin mezun olduğu, kursiyerlerden 30'unun işe yerleştirildiği öğrenildi.
Törenin açış konuşmasını yapan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, gelişen teknoloji karşısında insana daha az ihtiyaç duyulur hale geldiğini belirterek, "Artık otomasyonla eski dönemlerde onca insanın yaptığı işi bir kişi, bir düğmeye basmak suretiyle yapabiliyor. Dolayısıyla oluşan işsizlikten bir şekilde bizler de nasibimizi alıyoruz. Seçildikten sonra iş bulma vaadiyle makamımıza çok insan geldi. Çünkü insanlarımız işsizlikten dolayı çaresiz" dedi.

Belediye olarak kursiyerleri işe yerleştirmek için de çalıştıklarını belirten Tuna, "Bugüne kadar olduğu gibi son mezun olan kursiyerlerimize de kurum ve kuruluşlarla istişare kurarak işe yerleştirilmeleri konusunda yardımcı olmaya gayret gösteriyoruz. Projede emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından iklimlendirme ve soğutma branşında kurs alan kursiyerler, daha önce monte edilmiş bir klimayı sökerek yeniden monte etti. Kursun tek bayan kursiyeri Seda Dilen ise, kursiyerler arasındaki en dikkat çeken isim oldu. Genel olarak erkeklerin çalıştığı klimacılık işi için bir bayanın kurs görmesi, görenleri şaşırttı.

Kendisinin diğer kursiyerlere göre daha şanslı olduğunu ileri süren Seda Dilen, bilgisini klima satışı konusunda değerlendirmek istediğini söyledi. Dilen, "Günümüzde erkeklerin yoğun olduğu bu iş kolunda bayanlar klima işine daha az başvuruyor. Ben satış konusunda bayanların daha avantajlı olduğunu düşünüyorum. Bu konuda bayanlara ihtiyaç var. Satış yapan bayan elemanlar klima hakkında genelde daha az bilgi sahibi oluyor. Ama ben bu işin okulunu okudum, sertifikam var ve bu yüzden daha şanslı olduğumu düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Kursiyerler adına konuşan Mehmet Bakan da kurs süresince unutulmayacak anlar yaşadıklarını, kursun kendilerine özgüven kazandırdığını ifade ederek, duygularını Tarkan'ın "Unutmamalı" isimli şarkısıyla dile getirdi.

Aşçılık branşında ise kursiyerler hünerlerini hazırladıkları yemeklerle gösterdi. Jüri üyelerinin görünüş, malzeme işlenişi, damak tadı ve sos kategorilerine göre değerlendirdiği yemek yarışmasında; Gonca Çoban, "Kızarmış Dondurma" ile 1. olurken, Rasim Karakuzu, "Sebzeli Pilav" ile 2., Seden Kaya, "Mercimek Çorbası" ile 3. ve Yasemin Kesen de "Steak Helsinki" ile 4. oldu.

.
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2005 Cuma 15:48:20
Güncelleme :16 Aralık 2005 Cuma 15:53:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?