2
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

15 milyon aileye 15 milyon fidan

Mersin İl Çevre ve Orman Müdürü Recep Metin, son 5 yılda yapılan ağaçlandırma çalışmalarında, Türkiye'de en çok ağaçlandırmanın yapıldığı ilin Mersin olduğunu söyledi.

Çevre ve Orman Bakanlığı'nın düzenlediği "15 Milyon Aileye 15 Milyon Fidan" kampanyası çerçevesinde, Mersin Büyükşehir Belediyesi önünde kurulan stantta, Mersin İl Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından vatandaşlara ücretsiz çam, kayın, harnup, sedir ve okaliptüs fideleri dağıtıldı.

Kampanyanın başlaması nedeniyle düzenlenen törende konuşan İl Çevre ve Orman Müdürü Recep Metin, "Türkiye'de bir hafta içinde 15 milyon fidan toprakla buluşturulacak. Biz de Mersin'de 10 bin fidan dikerek ya da dağıtarak bu kampanyaya destek veriyoruz. Önemli olan bu fidanların alınması değil, önemli olan bu fidanların mutlaka ve mutlaka toprakla buluşturulmasıdır, yoksa almanın bir anlamı yok" dedi.

Erozyon sorununu sık sık dile getirdiklerini ifade eden Metin, "Erozyonla topraklarımız kayboluyor, ağaçlarımız kesiliyor. Biz de buna karşı ilgili kurumlarla mücadele ediyoruz. Mersin son 5 yılda ağaçlandırma konusunda Türkiye birincisi. Buradan kadınlara sesleniyorum. Bu fidanları çocukları gibi büyütsünler" diye konuştu.

Vali Yardımcısı Reşat Özdemir ise, kampanyayla okul ve mahallelerin ağaçlandırılmasının yanı sıra evlenen çiftlere de dikmeleri için fidan verileceğini kaydetti. Özdemir, "Biz burada resmi olarak belirlenen rakamın dışında da fazlasıyla fidan vereceğiz. Gelecek sene vatandaşlara süs bitkileri de vererek bahçelerini yeşillendirmelerini sağlayacağız. Orman Bölge Müdürlüğümüz, yıllık ortalama 10 milyon civarında ağaç dikiyor. Bu yıl 13 milyon ağaç dikilecek. Vatandaşların kampanya dışında da talepleri olursa bu taleplerini karşılayacağız" açıklamasında bulundu.

.
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2005 Pazartesi 16:59:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?