4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

2005'de 432 kilo eroin ele geçirildi

Mersin'de, 2005 yılı içerisinde uyuşturucu ticaretine yönelik polisin düzenlediği 261 operasyonda, 431 kilo eroin, 258 kilo esrar, 3 kilo kokain ve 16 bin 563 adet sentetik hap ele geçirildiği, olaylarla ilgili 527 şüphelinin yakalandığı bildirildi.

Mersin Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Kaçakçılık ve Ornganize Suçlar Şube Müdürlüğü'ne bağlı Narkotik Büro ekiplerinin 2005 yılı faaliyetleri değerlendirildi. Açıklamaya göre, 2005 yılında 261 operasyon gerçekleştiren narkotik polisi, 527 şüpheliyi gözaltına aldı. Adliyeye sevk edilen zanlılardan 235'i tutuklanırken, 292'si tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Bu operasyonlarda il merkezi ve il dışında toplam 431 kilo eroin, 258 kilo esrar, 3 kilo 107 gram kokain ve 16 bin 563 adet uyuşturucu nitelikli sentetik hap ele geçirildi.

Polisin aynı yıl içinde, eğlence mekanları ve okul önlerinde faaliyet gösteren sokak satıcılarına yönelik sürdürdüğü çalışmalarda ise 82 operasyon yapıldı. Bu operasyonlarda 149'u erkek, 2'si bayan 151 kurye ile 42'si erkek, 7'si bayan toplam 49 uyuşturucu madde kullanıcısı yakalanarak adliyeye sevk edildi. Zanlılardan sokak satıcılığı ve kuryelik yapanların tamamı tutuklanarak cezaevine konuldu. Operasyonlarda ayrıca 21 kilo eroin maddesi, 103 gram kokain, 188 kilo esrar ve 8 bin 717 adet uyuşturucu nitelikli sentetik tablet ele geçirildi.
Mersin Emniyet Müdür Vekili Süleyman Ekizer, sokak satıcılarına karşı mücadele, uyuşturucu madde talep azaltımıyla ilgili çalışmalar ve uluslararası suç örgütlerine karşı mücadelenin aralıksız devam edeceğini söyledi. Ekizer, Mersin Emniyet Müdürlüğü'nün organize suçlarla mücadelede 2004 ve 2005 yılında çok tempolu bir çalışma yürüttüğünü, organize suç kavramına giren 3 dalda da operasyon sayısında önceki yıllara göre büyük artış kaydettiklerini belirtti. Akaryakıt kaçakçılığı ile ilgili önceki yıllarda yapılan yakalama olaylarının artması üzerine bazı basın yayın organlarında "Mersin kaçakçılığın üssü mü oldu?" şeklinde yayınlar yapıldığını hatırlatan Ekizer, "Ben bu tip değerlendirmelere gerçekten çok üzülüyorum. Kaçakçılığın üssü falan olmaz. Nerede bulursa orada yapar. Arkadaşlarımız gecesini gündüzüne katarak çalışıyor. 2003 yılında tüm Türkiye'de yakalanan sahte fatura miktarı 38 trilyon iken Mersin'de 52 trilyonluk sahte fatura ele geçirildi. Ben arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. 2005 yılındaki çalışmalarımızla da 2004 yılına fark attık. 2006'da da önceki yıllarla yarışacağımız şimdiden görülmektedir" diye konuştu.

Mersin'de yaşanan terör olaylarını da değerlendiren Ekizer, terör örgütünün kadın ve çocukları kullanarak toplumda nefret uyandıracak eylemler gerçekleştirdiğini kaydetti.
Son olaylarda da çocukları kullanan örgütün vatandaşların ev ve araçlarının camlarını kırarak insanları mağdur ettiğinin görüldüğünü belirtti. 2006 yılının başından bu yana hırsızlık ve benzer suçlara karışan kişilerin birbirlerine karşı 36 yaralama olayı gerçekleştirdiğini belirten Ekizer, terör olaylarının yaşandığı günlerde meydana gelen benzer olayların, terör örgütlerince kullanılarak kamouyonda sanki polis yapmış gibi bir izlenim verilmeye çalışıldığını ifade etti. Irkçılığı ilkellik bulduğunu dile getiren Süleyman Ekizer, "Hiçbir ırkın, hiçbir ekonomik farklılığın insan kişiliğine farklı bir değer katmadığını düşünüyorum. İnsanlık adına oradaki vatandaşlarımızın yaşadıklarını acıyla izliyorum ve üzüntü duyuyorum" dedi.

.
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2006 Cumartesi 15:41:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?