9
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

5 bacaklı buzağı ameliyat edildi

Mersin'in Mut ilçesinde dünyaya gelen 5 bacaklı buzağı, başarılı bir operasyonla sağlığına kavuştu.

İlçeye bağlı Çömelek köyünde Salim Erdoğdu adlı çiftçinin ineği, 5 bacaklı buzağı dünyaya getirdi. Sırt kısmında bir bacağı daha bulunan buzağı görenleri hayretler içerisinde bırakırken, annesi doğum yaptıktan yavrusuyla ilgilenmedi. Biraz büyüdükten sonra 5. bacağından dolayı rahatsızlık çekmeye başlayan buzağı, Veteriner Hekim Hicran Karagöz tarafından ameliyat edildi. Buzağının fazla olan bacağı, başarılı bir operasyonla kesildi.

Salim Erdoğdu, ineğinin doğum yaptıktan sonra yavrusuna sahip çıkmadığını belirterek, "Buzağıyı eşim Fatma ile birlikte süt vererek yetiştirdik. 5 bacaklı doğunca çok şaşırdık, içimden hemen kesmek geldi, ama komşular beni uyararak, 'Bırak kendi haline ölsün' dediler. Fazla olan bacağın ameliyatla alınabileceğini duyunca hemen Veteriner Hekim Hicran Karagöz'ü aradım ve buzağıyı ameliyat ettirdim" dedi.

Fatma Erdoğdu da, "Buzağıyla annesi hiç ilgilenmedi. Çocuğum gibi biberonla besledim. Ara sıra kafasını yukarıya kaldırarak, burnunun üzerine düşüyor. Hemen ilaç veriyoruz, düzeliyor. Sanki sara krizi geçiriyor. Sonu ne olacak merak ediyoruz" diye konuştu. Veteriner Hekim Hicran Karagöz ise, buzağının 5 ayaklı dünyaya gelmesinin kan uyuşmazlığından kaynaklanmış olabileceğini ifade ederek, sağlık problemi olmamasına rağmen yaşama şansının artması için fazla bacağı operasyonla aldıklarını kaydetti.Ameliyat olan buzağının sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

 

iha
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2007 Perşembe 15:56:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?