2
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Bayan hafızlara diploma törene

Mersin'de, çeşitli Kur'an kurslarında eğitim alan 18 bayan hafız, 3 yıllık eğitimlerinin ardından törenle diplomalarını aldı.

Akel Camii Konferans Salonu'nda yapılan diploma törenine, Mersin Müftüsü Mazhar Bilgin, Diyanet İşleri Başkanlığı Başmüfettişi Mustafa Yılmaz, Kur'an Kursları Müdürü Yakup Topak ve çok sayıda davetli katıldı.

Tören öncesi bir konuşma yapan Mersin Müftüsü Mazhar Bilgin, insanlara gerçek insanlık onurunu öğreten kitabın, Kur'an-ı Kerim olduğunu söyledi. Hafızlığın, Hz. Muhammed (SAV) ile başladığına değinen Bilgin, "Hafızlık mesleği, öncelikle Hz. Muhammed'in mesleğidir. Ayetler geldikçe önce O ezberliyordu. İlk hafızımız O'dur. Kur'an, asırlar geçtikçe bu kızlarımız sayesinde nesilden nesile tek harfi değişmeden hafızalarda kalacak. Kur'an insanlara gerçek insanlık onurunu öğreten bir kitaptır. Müslüman Türk milleti olarak asırlarca birlik beraberlik içerisinde, güçlü olmamıza vesile olan esasları ihtiva etmektedir" dedi.
Kur'an kurslarını denetlemek üzere Mersin'e gelen Diyanet İşleri Başkanlığı Başmüfettişi Mustafa Yılmaz ise, Mersin Müftülüğü denetim ve organizasyonunda düzenlenen kurslara destek verenlere teşekkür etti. Kuran-ı Kerim'i ezberlemenin ve onun yolunda ilerlemenin, insanı insan yapan ve en yüksek seviyeye çıkaran yol olduğunu söyleyen Yılmaz, "Kur'an kurslarına yaptığımız denetimlerde öğrenciler, veliler ve Kuran kursu öğretmenlerinin, Kuran-ı öğrenme ve öğretmede gösterdikleri hassasiyetleri takdirle karşıladık. Hafızlık müessesesinde son dönemde büyük bir gelişme gözlendi. Kurslara olan ilgi arttı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

18 bayanın hafızlık diplomasını aldığı törende, hafızlar çeyrek altınla ödüllendirildi.

.
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2005 Çarşamba 16:34:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?