4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Bilişim treni Mersin'de

Demiryolu güzergahındaki illerde bulunan okullara 8 bin adet bilgisayar götürmek için Haydarpaşa Garı'ndan yola çıkan "Bilişim Treni", Mersin'e geldi. Trenle Mersin'e getirilen 83 bilgisayar, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hasan Gül'e teslim edildi. 

Ayhan Şahenk Vakfı'nın, proje ortakları Milli Eğitim Bakanlığı, TCDD, Microsoft Türkiye ve Habitat İçin Gençlik Derneği ile birlikte, bilgisayarlı eğitime destek vermek amacıyla gerçekleştirdiği "Paylaşalım Bilişimle Buluşalım" isimli sosyal sorumluluk projesi kapsamında, 7'si ilköğretim, 1'i teknik lise olmak üzere 8 okula dağıtılacak 83 bilgisayar, Mersin'e ulaştırıldı. 

Bilgisayarların teslim edilmesi dolayısıyla Mersin Tren Garı'nda İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hasan Gül, Ayhan Şahenk Vakfı Temsilcisi Güzin Savurgan ve öğrencilerin hazır bulunduğu bir tören düzenlendi. 

Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hasan Gül, Mersin'de 239 bilgi teknolojileri sınıfı kurulduğunu ve 219 bilgi teknolojileri sınıfının daha kurulacağını belirtti. 

45 okulda henüz hiç bilgisayar bulunmadığını ifade eden Gül, bu okullara da bilgi teknolojileri sınıfı kurulması için Milli Eğim Bakanı'ndan söz aldıklarını kaydetti. 

Gül, "Bilgi teknolojilerinin kullanımı, eğitimdeki kaliteyi artıracaktır" dedi.

 
Gül, konuşmaların ardından Ayhan Şahenk Vakfı Temsilcisi Güzin Savurgan'a çiçek vererek teşekkür etti. 

Bilgisayarların taşınmasına sembolik olarak ilköğretim okulu öğrencileri de yardım etti. 

Yardım kampanyası kapsamında Tarsus İlçesi'ne de 25 bilgisayar verileceği bildirildi.
.
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2006 Çarşamba 11:58:49
Güncelleme :7 Haziran 2006 Çarşamba 13:16:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?