2
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Eğitimli inşaatçılar geliyor

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Mersin Şube Başkanı Aydın Kaynak, bir deprem ülkesi olan Türkiye'de, inşaat sektöründe çalışanların bir eğitim sürecinden geçirilmesi gerektiğini söyledi.

MO Mersin Şubesi, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim ve Kalkınma Vakfı ile Milli Eğitim Müdürlüğü organizasyonunda düzenlenen "Demirci-Betoncu ve Kalıpçı Eğitim Kursu" sona erdi. Kursa katılan 45 kursiyer, düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. Sertifika törenine İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Gürbüz, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim ve Kalkınma Vakfı Başkanı Necdet Özcan, Çıraklık Eğitim Merkezi Müdürü Zeki Urhan ve kursiyerler katıldı.

Sertifika töreni öncesi bir konuşma yapan İMO Mersin Şube Başkanı Aydın Kaynak, 40 saat süren kurslarda, Mersin'de inşaat sektöründe daha kaliteli eleman yetiştirmeyi amaçladıklarını söyledi. AB sürecindeki Türkiye'de, her meslek sahibinin mutlaka bir eğitim sürecinden geçirilmesinin gerekli olduğunu belirten Kaynak, artık üniversite mezunlarının dahi belli sürelerle teknolojik gelişmeleri takip edebilmek ve mesleklerini geliştirebilmek amacıyla eğitim çalışmalarına katılmak durumunda olduklarını kaydetti. Kaynak, "Bir deprem ülkesi olan Türkiye'de, inşaat sektöründe çalışan elemanların bir eğitim sürecinden geçmeleri kaçınılmazdır" dedi.

Mersin Tüccar Kulübü'nde düzenlenen sertifika töreninde 1'i bayan 45 kursiyere sertifika verildi.

.
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2005 Salı 12:38:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?