2
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

'İşgale hayır' yürüyüşü

ABD'nin Irak işgalini protesto etmek ve İncirlik Üssü'nün kapatılması için "Irak'ta İşgale Hayır Koordinasyonu" adı altında bir araya gelen sol örgütlere mensup yaklaşık 500 kişilik grup, Mersin'de gösteri düzenledi. Attıkları sloganlarla ABD ve hükümeti protesto eden göstericiler, AK Parti Mersin İl Teşkilatı önüne kadar yaklaşık 1 kilometre yürüdü.

26 Ağustos tarihinde İstanbul'da başlayan grubun yürüyüşü, İzmit, Bursa, Eskişehir, Ankara ve Konya'dan sonra bugün de Mersin'de sürdü. Otobüslerle Mersin'e gelen "Irak'ta İşgale Hayır Koordinasyonu" üyeleri, Mersin'deki destekçileriyle birlikte Gazi Mustafa Kemal (GMK) Bulvarı üzerindeki Karayolları Bölge Müdürlüğü önünde toplandı. Yaklaşık 500 kişilik grup, burada ellerinde pankartlarla birlikte kent merkezinde bulunan AK Parti teşkilatı önüne kadar yürümek istedi. Polisle, göstericiler arasında kaldırımdan yürünmesi konusunda çıkan kısa tartışmanın ardından kalabalık saat 10.30 sıralarında GMK Bulvarı üzerinden yürüyüşe geçti. Hastane Caddesi'ni takiben devam eden yürüyüş sırasında göstericiler sık sık "Katil ABD Ortadoğu'dan defol", "Katil ABD İşbirlikçi AK Parti", "İncirlik Üssü Kapatılsın" ve "Filistin'de intifada Irak'ta Direniş Kazacak" şeklinde slogan attı.

Yürüyüş sırasında polis de çevik kuvvet eşliğinde yoğun güvenlik önlemi aldı. Yaklaşık 1 saat süren yürüyüşün ardından Metropol İş Merkezi karşısında bulunan AK Parti Mersin İl Teşkilatı önüne ulaşan kalabalık, sloganlarına bir süre de burada devam etti. Irak'ta İşgale Hayır Koordinasyonu adına bir açıklama yapan Uğraş Güzel, dünyanın mazlum halklarına karşı uygulanan emperyalist saldırılar ve işgalci politikaların devam ettiğini ileri sürerek, "İncirlik Üssü, 50 yıldır emperyalist sömürünün simgesi olarak ülkemizin topraklarında kara bir leke gibi durmaktadır. Bu güne kadar, emperyalizmin sayısız saldırısında kullanılan İncirlik Üssü, bir Amerikan kalesi olarak topraklarımızın bağrına saplanan hançer gibidir. Emperyalizmin Körfez Savaşı'nda ve Afganistan işgalinde kullanılan İncirlik Üssü, son olarak Irak'ın işgalinde kullanılmakta ve Ortadoğu halklarının katledilmesinde önemli bir rol oynamaktadır" dedi.
Ülke topraklarının yeni saldırılar ve işgal politikalarının bir parçası olmamak ve bu saldırılara karşı çıkmak için bu yürüyüşü başlattıklarını dile getiren Güzel, "İncirlik Üssü Kapatılsın" sloganıyla başlatılan bu yürüyüşün, emperyalizme direnen tüm halklara bir selam olduğunu söyledi.

Grup, yapılan basın açıklamasının ardından otobüslere binerek Adana İncirlik Üssü'ne hareket etti.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2005 Pazar 16:16:42
Güncelleme :7 Eylül 2005 Çarşamba 19:58:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?