4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Kadın projesinde gelişme

Tarsus İlçesi'nde, Kadın Danışma, Dayanışma Merkezi ve Kadın Sığınma Evi Projesi'nin uygulanmasına ilişkin sözleşme, Kaymakam Abdulhamit Erguvan ve Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz arasında imzalandı.

Güner Baykal Toplantı Salonu'nda yapılan imza törenine, Tarsus Kaymakamı Abdulhamit Erguvan, Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, İlçe Emniyet Müdürü Hikmet Bulak, oda ve dernek başkanları ile çok sayıda davetli katıldı.

Proje konusunun, istismara ve şiddete uğrayan kadın ve genç kızlar ile kadınların 12 yaşına kadar olan çocuklarının barındırılıp eğitilerek topluma faydalı bireyler olarak kazandırılması olduğunu ifade eden Proje Geliştirme Komisyonu Üyesi Abdurrızak Saçlı, Kadın Sığınma Evi faaliyetlerinin Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu yönetmelikleri doğrultusunda sürdürüleceğini söyledi.

Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise, projenin uygulama yerinin yasa gereği saklı tutulduğunu ifade ederek, şehir merkezinde açılan Tarsus Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi'ne ilk müracaat ve kayıtların alınarak ihtiyaç sahibi kadınların Kadın Sığınma Evi'ne yönlendirileceğini, projenin desteklenmesi ve takibinin mevcut dernek idaresinin de üzerinde kurulan Kadın Sığınma Evi Komitesi tarafından yapılacağını kaydetti.

Kadın Danışma, Dayanışma Merkezi ve Kadın Sığınma Evi'nin bölgede örnek olacağını vurgulayan Kocamaz, Tarsuslular'dan destek beklediklerini sözlerine ekledi.

Tarsus'un çok büyük bir ilçe olduğunu belirten Kaymakam Abdulhamit Erguvan, "Beni en çok mutlu eden şey Tarsuslular'la birlikte yaptığımız hizmetlerdir. Devletin yapamadığını kendimiz yapmaya çalışırsak, cebimizden bir şeyler harcarsak kıymetini daha iyi anlarız. Tarih boyunca kadın her zaman zayıf ve ikinci sınıf insan olarak kabul edilmiştir. 21. yüzyılda bilim çağında insanların kadın ve erkekten oluştuğunun bilinci içerisindeyiz. Bir insan Allah'a inanıyorsa kadının önemini anasına bakarak anlar" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Tarsus'u Kalkındırma, Dayanışma ve Güzelleştirme Derneği ve Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf Başkanı, Kaymakam Abdulhamit Erguvan, proje sözleşmesine imza attı.

.
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2006 Perşembe 19:59:37
Güncelleme :16 Şubat 2006 Perşembe 20:05:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?