2
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Liman eylemine gazeteci desteği

Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Yönetim Kurulu, özelleştirmeyi protesto amacıyla başlattıkları iş yerini terk etmeme eylemini sürdüren Mersin Limanı işçilerini ziyaret ederek destek verdi. MGC Başkanı Vahap Şehitoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, Mersin Limanı'nda çalışan eylemdeki liman işçilerini ziyaret etti.

Liman işçilerine çiçek de takdim eden gazeteciler adına konuşan Başkan Vahap Şehitoğlu, liman işçilerinin Türk Ceza Kanunu'nun basınla ilgili maddelerinde düzenleme yapılması için başlattıkları eylemde kendilerine destek verdiklerini söyledi. Liman işçilerine iade-i ziyarette bulunduklarını belirten Şehitoğlu, limanın olduğu kadar işçilerin durumunun da önemli olduğunu kaydederek, "Bizim için önemli olanlardan biri de limanda çalışan işçilerin durumu. Liman işçileri gerekli açıklamalarını yaptıkları taktirde biz de basın olarak üzerimize düşen görevi yapar, sesinizi kamuoyuna duyururuz" dedi.

Liman-İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Recep Özbey ise, özelleştirmeye karşı çıkmalarının nedenlerinden birinin de haklarına sahip çıkmak olduğunu ifade ederek, Mersin basınına seslerini duyurdukları için teşekkür etti.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2005 Cuma 17:19:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?