2
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Makarana kafemiz oldu

Mersin'de, 25 değişik makarnanın satıldığı bir kafe hizmete girdi. Sadece makarnanın tüketildiği kafede, makarna tüketiminin teşvik edilmesi hedefleniyor.

İşletmeciliğini Cengiz Köse ve eşi Zeynep Köse'nin yaptığı Makarnacı Spagetti Cafe'nin açılışı, Mersin'in alt birim Akdeniz Belediye Başkanı Kenan Yücesoy ve Kazanlı Belediye Başkanı Kenan Yıldırım tarafından yapıldı. Mersin'de bir ilk olan kafede; peynirli, sebzeli ve etli olmak üzere 3 ana mönüde 25 değişik soslu makarna sunulacağı belirtildi. İşletmeci Cengiz Köse, tantuni, ciğer gibi yiyeceklerin yoğunlukla tüketildiği Mersin'de, makarnanın zenginliğinin evlerdeki sofralara bile yeterince yansımadığını belirterek, "Ülkemizde yılda kişi başına tüketilen makarna miktarı halen 5.4 kilodur. ABD'de kişi başına yılda 9 kilo, Avrupa ülkelerinde ise 8-10 kilo arasında makarna tüketilmektedir. Bu rakam İtalya'da 28 kilodur. Makarna bilinenin aksine şişmanlatan bir besin değildir. Şeker hastaları için doktorlar pirinç pilavı yerine makarna ya da bulgur pilavı tüketilmesini önermektedirler" dedi.

Köse, ABD Tarım Bakanlığı'nın 1991 yılında yayımladığı raporda yer alan Sağlıklı Beslenme Piramidi'ne göre günlük beslenmede makarnanın sağlıklı beslenmenin en temel unsurlarından biri ve en çok kullanılması gereken besinler arasında gösterildiğine dikkat çektiğini de sözlerine ekledi. Makarnacı Spagetti Cafe'de sos çeşidine göre fiyatlar 1.5 YTL ile 5 YTL arasında değişiyor.

.
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2005 Pazartesi 14:21:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?