4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Mersin-Suriye deniz otobüsü hattı açıldı

Mersin ile Suriye'nin Lazkiye kenti arasında deniz otobüsü seferleri başladı. 210 yolcunun katıldığı ilk sefere katılan Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, yeni girişimin iki ülke arasındaki turizm faaliyetlerini olumlu etkileyeceğini söyledi. 

Çalışmalarına 2 yıl önce başlanan Mersin-Lazkiye Deniz Otobüsü Seferleri Projesi, bu sabah düzenlenen ilk seferle hayata geçirildi. 

Seferlerin başlaması nedeniyle Mersin Limanı'nda düzenlenen törende konuşan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kadri Şaman, "Kente hem turizm hem de ticaret açısından hareketlilik kazandıracak bir projeyi başlatıyoruz" dedi. 

Mersin ve Lazkiye arasında deniz otobüsü seferi düzenlenmesi fikrinin 2 yıl önce doğduğunu kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ise, "İleride daha da gelişecek bu projeden her iki ülkenin de faydalar yaratacağını umuyorum" diye konuştu. 

Vali Hüseyin Aksoy da, deniz otobüsü seferlerinin Türkiye'nin komşusu Suriye ile ticari ilişkilerinin artmasına olanak sağlayacağını ifade ederek, "Temennimiz bu projenin genişletilmesi, deniz yollarında sadece yolcu değil yük taşımacılığının da gelişmesidir" şeklinde konuştu.
 
Mersin-Lazkiye deniz otobüsü seferleri, Ticaret ve Sanayi Odası ile Deniz Ticaret Odası'nın öncülüğünde kurulan Merlat Denizcilik A.Ş. tarafından yapılıyor. 

480 yolcu kapasiteli deniz otobüsü pazartesi ve perşembe günleri saat 09.00'da Mersin Limanı'ndan, saat 14.30'da ise Lazkiye Limanı'ndan hareket edecek.
.
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2006 Pazartesi 12:43:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?